Συλλαλητήριο την Πέμπτη στην πλατεία Αγίας Σοφίας υπέρ του «Ναι στην Ευρώπη»

Στην απόλυτη καταστροφή θα οδηγηθεί η Ελλάδα, αν επικρατήσει το “όχι” στο δημοψήφισμα της Κυριακής, επισημαίνουν εκπρόσωποι δεκάδων φορέων της Θεσσαλονίκης και κομμάτων, οι οποίοι προχώρησαν στη συγκρότηση Επιτροπής Υποστήριξης του “ναι στη Ευρώπη” και στις 7 αύριο το απόγευμα καλούν σε συλλαλητήριο στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

 

Σήμερα έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου, εκ μέρους της Επιτροπής, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης και ο πρόεδρος του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ Πάρις Μπίλλιας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο διακύβευμα του δημοψηφίσματος.

“Η χώρα οδηγείται στην απόλυτη καταστροφή, αν δεν συμβούν πράγματα που θα αλλάξουν τη σημερινή εικόνα της χώρας, με κλειστές Τράπεζες και τους μόχθους μια ζωής να κινδυνεύουν” τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος. Παράλληλα, σημείωσε ότι το “ναι” στο δημοψήφισμα και στην Ευρώπη δεν σημαίνει “ναι” σε μια σκληρή πολιτική λιτότητας.

“Καταρρέουμε με ταχύτητα και παταγωδώς, οι θεωρίες τελείωσαν και την πορεία αυτή μπορεί να τη σταματήσει ο λαός με την ψήφο του στις 5 Ιουλίου” είπε ο κ. Κυρίζογλου.

Τον κίνδυνο να μετατραπεί η Ελλάδα σε “Αλβανία του Ενβέρ Χότζα”, από σχεδιασμό ή ατύχημα, επισήμανε ο κ. Ζαπράνης. Για την κυβέρνηση είπε ότι δεν είναι ειλικρινής, χαρακτήρισε το δημοψήφισμα “διχαστικό” και “ψευδεπίγραφο” και ζήτησε να μην γίνει.

“Η κυβέρνηση υποτιμάει τη νοημοσύνη μας με το ψευτοδίλημμα του δημοψηφίσματος. Από τη μια έχουμε μια κακή συμφωνία και από την άλλη την καταστροφή” παρατήρησε ο κ. Μπίλλιας. Μίλησε για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος των κατασκευών, λέγοντας ότι τα εργοτάξια έχουν σταματήσει και οι εργολήπτριες εταιρείες δεν έχουν να πληρώσουν.

Τον λόγο πήρε και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, ο οποίος μίλησε για “κατάρρευση” του τουρισμού στην Ελλάδα.

Στις 8.30 απόψε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης θα μιλήσει σε εκδήλωση υπέρ του “ναι” στην αίθουσα του κινηματογράφου “Αλέξανδρος”.