Τρεις γυναίκες έκλεβαν πορτοφόλια από ανυποψίαστους πολίτες

Στα ίχνη σπείρας γυναικών, οι οποίες ενέχονται σε πλήθος κλοπών πορτοφολιών ανυποψίαστων πολιτών στο κέντρο της πόλης, έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, ύστερα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα και επισταμένη ανάλυση του τρόπου δράσης τους.

 

Πρόκειται για τρεις υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας 29, 28 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος δύο επιπλέον συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».

 

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενες, δρώντας κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης και ενεργώντας από κοινού και με διάφορες κάθε φορά συνθέσεις, κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2014-Μαρτίου 2015, προέβησαν σε πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών πορτοφολιών ανυποψίαστων πεζών, πελατών καταστημάτων και επιβατών αστικών λεωφορείων, εκμεταλλευόμενες συνθήκες συνωστισμού που επικρατούσαν στους εν λόγω χώρους.

 

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, προέβαιναν σε αναλήψεις χρηματικών ποσών από Α.Τ.Μ., χρησιμοποιώντας αφαιρεθείσες κάρτες ανάληψης.

 

Από την παράνομη δράση τους αποκόμισαν χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ.

 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr