Εξιχνιάσθηκε υπόθεση σωματεμπορίας σε βάρος νεαρής Βουλγάρας

Τέλος στην εγκληματική δράση Αλβανού υπηκόου, ο οποίος εκμεταλλευόταν τη γενετήσια ελευθερία νεαρής Βουλγάρας (ακόμα και την περίοδο που αυτή εγκυμονούσε), έθεσαν με τη σύλληψη του την Κυριακή 05-07-2015, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας.

 

Πρόκειται για 26χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της «Σωματεμπορίας».

 

Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα, τουλάχιστον κατά την  τελευταία τριετία, ο δράστης εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη οικονομική θέση της νεαρής κοπέλας και με αποκλειστικό σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους, προέβαινε στην γενετήσια εκμετάλλευσή της παθούσας, μετερχόμενος απατηλές υποσχέσεις ή ασκώντας σωματική/ψυχολογική βία σε βάρος της.

 

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος συλληφθείς, έχοντας αφαιρέσει το δελτίο ταυτότητας του θύματος, προκειμένου να αποτρέψει ενδεχόμενο διαφυγής του, εξανάγκαζε τη νεαρή  να εκδίδεται έναντι αμοιβής, παρακρατώντας ο ίδιος το μεγαλύτερο μέρος των απολαβών της.

 

Η εγκληματική συμπεριφορά του δράστη συνεχίστηκε ακόμη  και κατά την περίοδο που η 23χρονη γυναίκα διένυε τους τελευταίους μήνες της κύησής της.

 

Ο δράστης οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ στην παθούσα έγιναν γνωστές οι σχετικές διατάξεις περί παροχής προστασίας σε θύματα εμπορίας ανθρώπων και σωματεμπορίας και μεταφέρθηκε σε ξενώνα φιλοξενίας για παροχή αρωγής.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr