Μπαράζ ελέγχων και συλλήψεων στη Θεσσαλονίκη το πρώτο εξάμηνο

Η συστηματική και στοχευμένη παρουσία των αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), έχει ως αποτέλεσμα την καταπολέμηση σε καθημερινή βάση παραβατικών συμπεριφορών, που επηρεάζουν το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της Θεσσαλονίκης.

 

Με κύριο μέλημα την άμεση αστυνομική ανταπόκριση, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, στην καταπολέμηση της μικροδιακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στον εντοπισμό μη νόμιμων αλλοδαπών, στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, του παρεμπορίου, αλλά και άλλων παραβατικών συμπεριφορών.

 

Ειδικότερα, στο πρώτο εξάμηνο του 2015, οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τις προαναφερόμενες επιχειρησιακές ομάδες, πραγματοποίησαν (73.247) ελέγχους ατόμων, οχημάτων, καταστημάτων και λοιπών χώρων και προέβησαν στη σύλληψη (495) ημεδαπών και αλλοδαπών, για διάφορα ποινικά αδικήματα.

 

Ενδεικτικά,  πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες συλλήψεις:

  • (33) για ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις.
  • (257) για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
  • (32) για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
  • (37) για παράβαση του νόμου περί Όπλων

 

Επίσης, κατά τη διάρκεια του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος, κατασχέθηκαν στο πλαίσιο συστηματικών ερευνών και ελέγχων ναρκωτικές ουσίες (ηρωίνη, κοκαΐνη, ακατέργαστη κάνναβη, ναρκωτικά δισκία κ.λπ.), όπλα (κυνηγετικά όπλα, πιστόλια, μαχαίρια, γκλοπ κ.λπ.), είδη λαθρεμπορίου (λαθραία πακέτα τσιγάρα) κ.α.

 

Επισημαίνεται ότι η αξιοποίηση και δράση των Ο.Π.Κ.Ε., η οποία εντάσσεται στο πλέγμα της εμφανούς αστυνόμευσης και στον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, αποτελεί βασικό πυλώνα της αστυνομικής ανταπόκρισης, στοχεύοντας στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Νομού Θεσσαλονίκης.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr