Εξιχνιάστηκαν ληστείες στην Άνω Πόλη και στον Λαγκαδά

Στο πλαίσιο επισταμένων ερευνών που διενεργούνται από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την ταυτοποίηση δραστών διαφόρων αδικημάτων, εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις ληστειών και σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος τριών ατόμων.

Ειδικότερα,

– από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 21χρονου αλλοδαπού, ο οποίος το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2015, στην περιοχή της Άνω Πόλης, ενεργώντας από κοινού με συνεργούς του, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν τις τσάντες δύο γυναικών, οι οποίες περιείχαν χρηματικά ποσά,  κινητά τηλέφωνα και προσωπικά τους έγγραφα και αντικείμενα.

 

Σημειώνεται ότι ο 21χρονος, είναι προσωρινά κρατούμενος σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων, δυνάμει σχετικού εντάλματος για παρόμοιο αδίκημα.

 

– από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών, ηλικίας 28 και 36 ετών, οι οποίοι τον Αύγουστο του 2013, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κατέχοντας πιστόλι, μαχαίρι και δύο αυτοσχέδια ρόπαλα, μετέβησαν μαζί με δύο συνεργούς τους, σε οικία στην περιοχή του Λαγκαδά. Εκεί, χρησιμοποιώντας σωματική βία, προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον ιδιοκτήτη της οικίας, τη σύζυγό του και τη μητέρα του, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς αυτοί αντέδρασαν, με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή.

 

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr