Συνελήφθη διακινητής στη δυτική Θεσσαλονίκη

Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο συστηματικών ελέγχων που διενεργούν με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε πάσης φύσεως αδικήματα, μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 08-07-2015, εντόπισαν και συνέλαβαν 53χρονο διακινητή.

 

Από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Μυγδονίας, που διενεργεί την προανάκριση, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του διακινητή, για τα αδικήματα της «Ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση» και «Διευκόλυνσης  μεταφοράς παράνομων αλλοδαπών στο εξωτερικό της χώρας», καθώς επίσης και σε βάρος 19χρονου αλλοδαπού, για «Πλαστογραφία».

 

Ειδικότερα, σε σχετικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που οδηγούσε ο 53χρονος, εντοπίστηκαν να επιβαίνουν τέσσερις αλλοδαποί (3 υπήκοοι Αφγανιστάν και 1 υπήκοος Συρίας), τους οποίους στη συνέχεια θα μετέφερε σε παραμεθόριο περιοχή, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από την χώρα.

 

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε επιπλέον ότι, ένας εκ των αλλοδαπών (19χρονος υπήκοος Αφγανιστάν), κατείχε πλαστό υπηρεσιακό σημείωμα και συνελήφθη.

 

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο συλληφθείς νωρίτερα την ίδια ημέρα, είχε επιβιβάσει τους παραπάνω αλλοδαπούς, με τη συνδρομή συνεργού του, που αναζητείται, από έτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr