Βρήκαν τον έναν από τους ληστές με τις βαριοπούλες και τα καλάσνικοφ

Διαλευκάνθηκε η διπλή ένοπλη ληστεία του Ιανουαρίου του 2014 στα Οινόφυτα, σε τράπεζα και ταχυδρομείο, με την ταυτοποίηση των δραστών από την ΕΛ.ΑΣ.

 

Οπως προέκυψε από την ανάλυση των στοιχείων που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, πρόκειται για σπείρα με τουλάχιστον πέντε μέλη, ένας εκ των οποίων είναι 37χρονος που έχει συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο στην Καλλιθέα και κρατείται για άλλη υπόθεση ληστειών.

 

Ο 37χρονος μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα που αναζητούνται συμμετείχαν στην ένοπλη ληστεία της 21ης Ιανουαρίου πέρυσι, όταν με καλυμένα τα πρόσωπα έσπασαν με βαριοπούλες την τζαμαρία τράπεζας στα Οινόφυτα και με την απειλή καλάσνικοφ και πιστολιού αφαίρεσαν περίπου 10.500 ευρώ.

 

Στη συνέχεια «χτύπησαν» και παρακείμενο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ με αντίστοιχο τρόπο, από το οποίο ωστόσο αφαίρεσαν μικρό μόνο χρηματικό ποσό, πριν διαφύγουν με αυτοκίνητο.

 

Εις βάρος του 37χρονου σχηματίστηκε νέα δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ενόπλων ληστειών κατ’ εξακολούθηση και διακεκριμένων κλοπών, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.