Ανθρωπιστική βοήθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας

Δεκαοκτώ τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκέντρωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας παραδόθηκαν το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, στην Περιφέρεια του Δυρραχίου, υπό την επίβλεψη και το συντονισμό του Τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρη Ασλανίδη.

«Μεταφέραμε 18 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Περιφέρειας Δυρραχίου. Επιδώσαμε όλο το φορτίο στους αρμόδιους του Υπουργείου Εξωτερικών και Ευρώπης στις κρατικές αποθήκες. Κατόπιν μεταβήκαμε στις σεισμόπληκτες περιοχές, όπου διαπιστώσαμε το εύρος και την τραγικότητα του φονικού σεισμού. Επισκεφθήκαμε τον Περιφερειάρχη Δυρραχίου Roland Nasto, στον οποίο εκφράσαμε την οδύνη για τα θύματα και την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφερειακής αρχής, καθώς και των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας στο δράμα που βιώνουν οι πολίτες του Δυρραχίου, της Θουμάν και της Κρούγια.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη μας Απόστολο Τζιτζικώστα για την πρωτοβουλία, την παρότρυνση και την αμέριστη στήριξη του στο αγκάλιασμα αλληλεγγύης του αδερφών μας, καθώς και όλους τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τους Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας που συνέβαλαν στην συγκέντρωση της βοήθειας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το Αλβανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης που διευκόλυνε με κάθε τρόπο την αποστολή μας και ιδιαίτερα την Πρόξενο Anjeza Lilollari και τον κ. Thodhori Miho για την καθοριστική συμβολή του στην μεταφορά των containers. Τέλος, το μεγάλο «ευχαριστώ» ανήκει στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας που με θέρμη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έδειξαν το μεγαλείο της αλληλεγγύης και της άνευ όρων και συνόρων αγάπης τους», δήλωσε ο Τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Ασλανίδης.