Ντ. Μπακογιάννη: Πρέπει να δημιουργηθεί μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης

Τη δημιουργία μιας εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, η οποία θα ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την Ελλάδα και θα συμφωνήσει με τους εταίρους τις μεταρρυθμίσεις και τα βήματα που πρέπει να γίνουν, ενόψει του τρίτου “πακέτου” που έρχεται, προτείνει η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην εφημερίδα Real News.

 

«Δεν ωφελεί κανέναν αυτό το κλίμα. Το μεγάλο πρόβλημα που έχει ξανά η Ελλάδα, μετά τις εκλογές, είναι ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των εταίρων απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση και τη χώρα. Αυτό πρέπει να το ανατρέψει οικοδομώντας σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης, με ρεαλισμό και καθαρές κουβέντες» τονίζει η κ. Μπακογιάννη. Καλεί δε την κυβέρνηση να συμφωνήσει να δημιουργηθεί «μία εθνική ομάδα που θα συμφωνήσει τις μεταρρυθμίσεις και θα τις διαπραγματευτεί με επιτυχία».

 

Όσον αφορά στην κυβέρνηση Σαμαρά, εκτιμά ότι παρά τα όποια λάθη «το ισοζύγιο είναι θετικό». Προσθέτει με νόημα, όμως, ότι «από εκεί και πέρα, καμία καταστροφή δεν μπορεί να αποτελέσει δικαίωση για κανέναν», υποστηρίζοντας έτσι τη θέση που έχει εκφράσει επανειλημμένως στα όργανα, ζητώντας έκτακτο συνέδριο της ΝΔ.