Δεν είστε πια φίλες; 8 τρόποι για να το αντιμετωπίσεις

 

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Όσο άσχημος είναι ένας ερωτικός χωρισμός, τόσο άσχημος είναι κι ένας φιλικός. Διόρθωση: είναι ίσως ακόμα χειρότερος από τον ερωτικό. Περάσατε σίγουρα πολλά μαζί, έχοντας κοινές αναμνήσεις και τώρα όλα αυτά καλείσαι να τα αφήσεις πίσω. Θα στεναχωρηθείς, αυτό είναι δεδομένο, άλλωστε είναι σαν να χάνεις ένα κομμάτι του εαυτού σου, έτσι όμως θα το αντιμετωπίσεις πιο σωστά και πιο ανώδυνα:

1. Αναγνώρισε το ότι έχεις στενοχωρεθεί 

Ήσαστε πολύ κοντά και μπορεί μάλιστα κάποια στιγμή να ένιωσες σαν να είναι αδερφή σου. Θα πονέσεις, αλλά δεν χρειάζετια να νιώθεις άσχημα ή περίεργα γι’ αυτό. Είναι οκ και να κλάψεις και να στενοχωρεθείς πολύ.

2. Όλα όμως θα πάνε καλά 

Θα επιβιώσεις και από αυτό όπως και με πολλά άλλα. Μπορεί ένα μέλλον χωρίς τη φίλη σου να μοιάζει εξωπραγματικό όμως θα γίνει και θα γνωρίσεις άτομα που θα σε κάνουν να νιώσεις ακόμα καλύτερα από την πρώην φίλη σου!

3. Προσπάθησε να αντισταθείς στην ανάγκη να φτιάξεις τη φιλία 

Ξέρεις αυτό που λένε πώς ό,τι σπάσει δεν ξανά κολλάει, όπως το γυαλί ή ο καθρέφτης. Αν ο λόγος που τα… σπάσατε είναι σοβαρός, δεν θα σε οφελήσει και πολύ να προσπαθήσεις ξανά να τα βρείτε. Τουλάχιστον όχι αμέσως. Χρειάζεται χρόνο η όλη διαδικασία.

4. Ενημέρωσε τους κοινούς σας γνωστούς αλλά άφησέ τους έξω από τον καυγά. 

Με αυτό το τρόπο, θα αποφύγεις την αμηχανία να βρεθείτε όλοι μαζί. Όμως το θέμα είναι μεταξύ σας και δεν υπάρχει λόγος να μπλεχτούν κι άλλα άτομα. Γι’ αυτό, απόφυγε και τα κουτσομπολιά, γιατί σκέψου πως η κάθε πλευρά θα λέει τα δικά της και θα βρεθείς σε δύσκολη θέση.

5. Μίλησε σε κάποιον 

Δεν μπορείς να φανταστείς το πόσο βάρος βγάζεις από πάνω σου αν μιλήσεις στον οποιονδήποτε, ακόμα και στη μαμά σου. Από την άλλη, θα εκπλαγείς πόσο πολύ μπορούν να σε βοηθήσουν άτομα με τα οποία δεν είστε πολύ κοντά. Και είναι η ευκαιρία να ανακαλύψεις καινούρια άτομα.

6. Μεγάλωσε τον κύκλο σου 

Αν έχετε μόνο κοινούς φίλους, θα είναι δύσκολο στην αρχή να συναναστραφείς με όλους. Οπότε σκέψου να κάνεις καινούριες γνωριμίες ή να βγεις με εκείνα τα παιδιά από το φροντιστήριο που ακόμα δεν σου έχει δοθεί η ευκαιρία να τα γνωρίσεις καλύτερα.

7. Κράτα χαμηλό προφίλ στα social media 

Μην βασανίζεις τον εαυτό σου κοιτώντας συνέχεια το προφίλ της στο Facebook ή τις φωτογραφίες της στο Instagram. To να την κάνεις unfollow δεν είναι κακή κίνηση αν κάνει καλό σε εσένα.

8. Ζήσε τη ζωή σου! 

Δεν μπορείς να μένεις πίσω για πάντα. Δες το σαν μια ευκαιρία, σαν να κλείνει μια πόρτα και να ανοίγει μια άλλη δίνοντάς σου άπειρες δυνατότητες και νέες γνωριμίες. Και πού ξέρεις, μπορεί τώρα να είπατε αντίο, όμως κάποια στιγμή στο μέλλον να το φέρουν έτσι οι συνθήκες που να ξανά βρεθείτε.