Εξαρθρώθηκε σπείρα με “ειδίκευση” στις διαρρήξεις

Σπείρα η οποία ενέχεται σε πλήθος διαρρήξεων οικιών και κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας, εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης με την σύλληψη τριών ατόμων. 

Ειδικότερα, οι δράστες, από τις αρχές Δεκεμβρίου διέρρηξαν συνολικά επτά μονοκατοικίες και διαμερίσματα και αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν δύο ακόμη, σε περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Ημαθίας και Χαλκιδικής, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά. 

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα αφαίρεσαν πινακίδες κυκλοφορίας από τρία σταθμευμένα οχήματα, στην Ημαθία και στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης. 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές, χρυσαφικά, κοσμήματα, μικροποσότητα κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 1.550 ευρώ. Για έναν εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσαν συνολικά πέντε αποφάσεις για κλοπές και μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο κατ΄ εξακολούθηση, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 14 μηνών, καθώς και 2 εντάλματα σύλληψης, με τα οποία διατάσσεται η σύλληψή του για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ΄ εξακολούθηση και από κοινού και για απόπειρα ληστείας από κοινού. 

Σε βάρος των δραστών καθώς και σε βάρος 35χρονου συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της«Εγκληματικής Οργάνωσης», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» και της παράβασης του Νόμου «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών».