Γ. Κοτσιφός στο radio1d.gr: Να αποτρέψουμε την απειλή της εγκαθίδρυσης του φόβου

Στο radio1d.gr μίλησε, με αφορμή την επίθεση στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, ο δημοσιογράφος Γιάννης Κοτσιφός, μέλος της διοίκησης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.

 

Μιλώντας για το σοκ της είδησης ο Γιάννης Κοτσιφός τόνισε πως  «η βάρβαρη επίθεση στην Charlie Hedbo φωτίζει με βίαιο τρόπο ζητήματα που είναι πάντα στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων: Οι απειλές και οι επιθέσεις εναντίον εργαζομένων του Τύπου, οι ετήσιοι κατάλογοι θυμάτων, το καθεστώς ατιμωρησίας των ενόχων, τα θέματα ασφάλειας των δημοσιογράφων και η σταθερή παγίδα της αυτολογοκρισίας πήραν μέσα σε ένα πρωινό διαστάσεις ανεξέλεγκτες».

 

Όπως είπε ο ίδιος, «η μέριμνα όλων των δημοσιογραφικών οργανώσεων αυτή τη στιγμή είναι να αποτρέψουν την απειλή της εγκαθίδρυσης του φόβου στην καθημερινότητα των επαγγελματιών των ΜΜΕ στις αίθουσες σύνταξης. Να διαχειριστούν τις εκρηκτικές ιδεολογικές στρεβλώσεις που μπορεί να γεννήσει το χτεσινό χτύπημα, αλλά και να ευαισθητοποιήσουν διεθνείς οργανισμούς για να πάρουν πλέον στα σοβαρά την ασφάλεια των δημοσιογράφων και να μη την αποσυνδέουν από την ποιότητα της ενημέρωσης».

 

Τέλος, υπογράμμισε πως είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι ενώ σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες οργανώθηκαν μαζικές συγκεντρώσεις καταδίκης του γεγονότος στη χώρα μας δεν έγινε τίποτα, παρά μόνο οι πρωτοβουλίες των Γαλλικών Ινστιτούτων…

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr