Γιώργος Πηλίτσος: “Πρέπει κάποια στιγμή η χώρα να πάψει να δανείζεται”

“Πρέπει  κάποια στιγμή η χώρα να πάψει να δανείζεται” δήλωσε στο radio1d.gr και τις ‘Πρωινές κουβέντες’ με τους Πάνο Μπουλιώνη και Κατερίνα Στάμου ο Γιώργιος Πηλίτσος, οικονομολόγος,φοροτεχνικός και δημοσιογράφος.

 

Ο κ.Πηλίτσος δίνοντας τις δικές του διευκρινίσεις ως προς τα φορολογικά και τις φορολογικές δηλώσεις επεσήμανε τα εξής “να μην ξεκινήσουν οι φορολογούμενοι μόνοι τους να κάνουν τις δηλώσεις τους”, καθώς επίσης και “να μη βιαστούν να τις κάνουν” γιατί σίγουρα θα δοθεί παράταση.

 

Στη συνέχεια ο Γιώργος Πηλίτσος μιλώντας για το μίνι φορολογικό που θα ψηφιστεί αύριο στη Βουλή είπε “το μίνι φορολογικό θα ψηφιστεί σίγουρα”.

 

“Οι τράπεζες είναι απέναντί μας” τόνισε ο κ.Πηλίτσος και πρόσθεσε “δεν βοηθάνε στο να ανακάμψουνε τα πράγματα”.

 

Ερωτηθείς ο οικονομολόγος,φοροτεχνικός και δημοσιογράφος για την ενδεχόμενη μείωση μισθών και συντάξεων είπε “δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.Όχι σε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων.Το θέμα έχει φτάσει στο απροχώρητο”.

 

“Η χώρα πρέπει να αντισταθεί και καλά κάνει και αντιστέκεται” επεσήμανε ο κ.Πηλίτσος για τη διαπραγμάτευση που είναι σε εξέλιξη και κατέληξε “δεν υπάρχει κανένας σεβασμός απέναντι στην Ελλάδα πλέον”.

 

Ακούστε την εκπομπή:

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr