Καταλήψεις ΠΟΕ-ΟΤΑ σε δημοτικές υπηρεσίες από την 5η Μαΐου

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Καταλήψεις σε ΧΥΤΑ, δημαρχεία, δημοτικά κτήρια και δημοτικά γκαράζ ξεκινά από την Πέμπτη 5 Μαΐου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Όπως τονίζει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, «το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου δρομολογεί την κατάργηση του θεσμού της κοινωνικής ασφάλισης, ενώ προβλέπει μεταξύ άλλων περικοπή συντάξεων, κύριων και επικουρικών, μεγάλη μείωση του εφάπαξ και επαναϋπολογισμό των συντάξεων που ήδη καταβάλλονται».

Τα παραπάνω μέτρα, συνεχίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, «έρχονται να προστεθούν στον οικονομική εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας και αναπόφευκτα θα οδηγήσουν ταυτόχρονα με τα νέα φορολογικά βάρη ύψους 5,4 δισ. ευρώ σε μείωση της κατανάλωσης, σε νέα λουκέτα στην αγορά, περισσότερη ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση».

Παράλληλα με τις καταλήψεις δημοτικών χώρων, η ΠΟΕ-ΟΤ οργανώνει επίσης τη συμμετοχή της στην 48ωρη πανελλαδική απεργία που έχει αποφασιστεί για τις ημέρες συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, η ημερομηνία της οποία θα γνωστοποιηθεί με απόφαση της ΑΔΕΔΥ.