Κινητοποιήσεις οργανώνει η ΠΟΕ – ΟΤΑ

poe-ota

Κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα που φέρνει το τρίτο μνημόνιο προανήγγειλε η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα, το γενικό της συμβούλιο αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη γενική απεργία που προγραμματίζεται για τις 12 Νοεμβρίου.

Επίσης χαρακτηρίστηκε η Τετάρτη 4η Νοεμβρίου πανελλαδική ημέρα συμβολικής κατάληψης όλων των δημαρχείων της χώρας (από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι), προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις κ.λπ. να προετοιμαστούν με τον καλύτερο τρόπο για κάθε μορφής κινητοποίηση.

Τέλος, εξουσιοδοτήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ να λάβει αποφάσεις στην κατεύθυνση κατάληψης όλων των ΧΥΤΑ της χώρας αλλά και όλων των εργοταξίων σε κάθε δήμο, «σε περίπτωση που προκύψει έστω και η υποψία πιθανότητας κατάργησης του ειδικού καθεστώτος των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ)».

«Το επόμενο χρονικό διάστημα η νέα καταιγίδα μνημονιακών μέτρων που θα φέρει για ψήφιση η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, θα πρέπει για μια ακόμη φορά να μας βρει ενωμένους και αποφασιστικούς να διεκδικήσουμε… το αυτονόητο. Τη δουλειά μας, τον μισθό μας, την σύνταξή μας, την υγειονομική μας περίθαλψη, το μέλλον των παιδιών μας… την ίδια τη ζωή μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.