Μαθήματα αυτοάμυνας με… selfie stick

selfie-stick-arxeiou

Με τη χρήση των μπαστουνιών για αυτο-πορτραίτα να είναι πλέον ιδιαίτερα διαδεδομένη στους κατοίκους της Μόσχας, αλλά κυρίως στους τουρίστες οι οποίοι επιθυμούν να φωτογραφηθούν με μεγαλύτερη ευκολία, δεν είναι λίγες οι φορές που αφηρημένοι -βγάζοντας φωτογραφίες- πολίτες πέφτουν θύματα ληστείας.

Το… κενό αυτό στην ασφάλεια όσων λατρεύουν τις selfies έρχεται να καλύψει μία σχολή πολεμικών τεχνών στη Μόσχα, η οποία υπόσχεται να μετατρέψει τα selfie sticks σε όπλα αυτοάμυνας, σύμφωνα με το BBC.

Μιλώντας εκ μέρους της σχολής πολεμικών τεχνών Μ-Profi στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας, η Ντάρια Λάπσινα εξηγεί ότι ειδικά για τους ταξιδιώτες, το ραβδί για τις φωτογραφίες αποτελεί το μόνο μέσο άμυνας.
Σύμφωνα με τη σχολή, μάλιστα, η άμυνα με τα συγκεκριμένα μπαστούνια μπορεί να διδαχθεί σε μόλις πέντε μαθήματα και είναι αποτελεσματική απέναντι σε πολλά είδη πολεμικών τεχνών.

Τα γνωστά με την ονομασία selfie sticks μπορεί να διευκολύνουν όσους επιθυμούν να βγάλουν φωτογραφηθούν, ωστόσο έχουν απαγορευθεί σε ορισμένα γήπεδα ποδοσφαίρου και στα πάρκα της Disney, για την αποφυγή ατυχημάτων.