ΓΓΔΕ: Καμία αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα για τη χρήση πλαστικού χρήματος

pistotiki-karta-xreostiki-pliromes

Παράταση στην προθεσμία για τη λειτουργία της Ομάδας Εργασίας για τις ηλεκτρονικές πληρωμές από 31-12-2015 στις 31-12-2016 έδωσε το υπουργείο Οικονομικών με απόφαση (αριθ. 1144332/9-11-2015) του αναπληρωτή γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Ιωάννη Μπάκα.

Πάντως, σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σημειώνει ότι από ορισμένα μέσα ενημέρωσης σχολιάστηκε ότι με την παράταση αυτή παγώνει για έναν χρόνο η χρήση καρτών για επιχειρήσεις και επαγγελματίες και διευκρινίζει ότι δεν έχει αλλάξει σε κανένα σημείο το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του μέτρου της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και των ηλεκτρονικών πληρωμών, αντίθετα επισπεύδεται η υποχρεωτική χρήση των παραπάνω.

Όπως επισημαίνεται, η παράταση λειτουργίας της σχετικής Ομάδας Εργασίας χορηγήθηκε, για να γίνει παρακολούθηση και της σταδιακής αποτελεσματικής εφαρμογής όλων των φάσεων του ολοκληρωμένου σχεδίου ηλεκτρονικών πληρωμών από την ίδια Ομάδα Εργασίας.
Η ΓΓΔΕ σημειώνει ότι η υποβολή του προβλεπόμενου κοστολογημένου σχεδίου υλοποίησης των παραπάνω παραδόθηκε ήδη νωρίτερα από την καθορισθείσα προθεσμία.