Ο Πρωθυπουργός στο Kέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT στην 84η ΔΕΘ

Τον χώρο του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ACT – AmericanCollegeofThessalonikiστην 84ηΔιεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προγραμματισμένη περιοδεία του στη ΔΕΘ.

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας δίνει δυναμικό παρών στη φετινή διεθνή διοργάνωση, στο Περίπτερο 12 (booth 19),όπου φιλοξενεί δύο startupsπου έχουν αναπτύξει προϊόντα και υπηρεσίες με την υποστήριξη του. Πρόκειται για τηMouroSuperfoods(www.mourosuperfoods.gr) εταιρία μεταποίησης προϊόντων από αρώνια, και τη SuiGenerisSeat (http://suigenerisseat.com) με το πρωτότυπο αυτοϊσορροπούμενο αναπηρικό αμαξίδιο που έχει ως βάση του ένα Segway (ηλεκτρικό πατίνι).

Κατά την επίσκεψη του ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον κ. Γιώργο Κόκκα, Διευθυντή του Κέντρου Επιχειρηματικότητας για τα προγράμματα και τις δράσειςτου Κέντρου οι οποίες παρέχονται δωρεάν στο κοινό προκειμένου να ενθαρρυνθεί και να υποστηριχθεί η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα. Αφιέρωσε, επίσης, αρκετό χρόνο συζητώντας με τους ιδρυτές των startups,την Αλεξία Σταμπουλίδου της MouroSuperfoods και τον Γιώργο Σινάνη της SuiGeneris Seat.

Και οι δύο ομάδες, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έχουν παρακολουθήσει στο ΑCT το πρόγραμμα VentureGarden, με ιδρυτικό δωρητή την Ελληνική Πρωτοβουλία/ TheHellenicInitiative-THI, το οποίο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας, και στην Αθήνα από το ALBAGraduateBusinessSchoolattheAmericanCollegeofGreece. Η ομάδα SuiGeneris ήταν, επίσης, μία από τις φετινές πέντε νικήτριες του Διαγωνισμού Επιχειρηματικού Σχεδίου «John&MaryPappajohn» που προσφέρει στους νικητές χρηματικό έπαθλο για τα πρώτα τους βήματα.

Ανάλογες επισκέψεις στον χώρο του Κέντρου πραγματοποίησαν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕλλάδαMr. GeoffreyR. Pyatt. Οι επισκέπτες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι με τα επιτεύγματα τόσο του Κέντρου Επιχειρηματικότητας όσο και των ομάδων του εκφράζοντας την υποστήριξή τους στο έργο και τις δράσεις του.

To Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACTλειτουργεί με τη σημερινή του μορφή από το 2014με στόχο την ανάπτυξη προγραμμάτων εκπαίδευσης νέων επιχειρηματιών, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Ως

επιταχυντής νεοφυών επιχειρήσεων (startupaccelerator)το Κέντρο παρέχει:

  • workshops&training σε εξειδικευμένα θέματα των start-ups
  • καθοδήγηση (mentoring), δικτύωση (networking) με συνεργάτες, επενδυτές, φορείς και επιχειρήσεις
  • συμμετοχή σε pitchingevents με επενδυτές και ενδιαφερόμενους
  • χώρους εργασίας στη βιβλιοθήκη Bissell του ACT και σε συνεργαζόμενες θερμοκοιτίδες
  • διαγωνισμούς επιχειρηματικών ιδεών για την προώθηση και βράβευση των πιο καινοτόμων και βιώσιμων ιδεών
  • ενημέρωση για χρηματοδοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ, και άλλα εργαλεία όπως μικροπιστώσεις.

Μερικά από τα προγράμματά του:

  • το VentureGarden (www.venturegarden.gr) με ιδρυτικό δωρητή την Ελληνική Πρωτοβουλία (TheHellenicInitiative) που υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας, και στην Αθήνα από το ALBA GraduateBusinessSchool, The American College of Greece.
  •  τα GreenHouse, δωρεάν, εντατικά, τριήμερα επιχειρηματικότητας που διοργανώνονται σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας (π.χ. Ξάνθη, Κοζάνη, Ιωάννινα), σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, στο πλαίσιο του VentureGarden. 
  • τον Διαγωνισμό Επιχειρηματικού Σχεδίου John&MaryPappajohnBusinessPlanCompetition που προσφέρει, κάθε χρόνο, χρηματικά βραβεία 4.000 € και υπηρεσίες συμβουλευτικής και καθοδήγησης στις πέντε (5) καλύτερες ομάδες του Διαγωνισμού.
  • το πρόγραμμα YoungBusinessCreators που υλοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά και αφορά στην εξοικείωση μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου με την επιχειρηματικότητα.

Οι πρωτοβουλίες του Κέντρου Επιχειρηματικότητας υποστηρίζονται από δίκτυο 80 ομιλητών και 30 μεντόρων, διακεκριμένων στελεχών και εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας. Το έργο του Κέντρου αναγνωρίζεται από φορείς της πόλης με τους οποίους έχουν αναπτυχθεί συνεργασίες (Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, θερμοκοιτίδες, επιχειρήσεις).

Πληροφορίες: www.act.edu/hub

Λεζάντες

ACT_Hub_Mitsotakis: OΠρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο standτου Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ACTστη 84η ΔΕΘ όπου ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του Κέντρου ΓιώργοΚόκκα και συνομίλησε με τους startupersΓιώργο Σινάνη της SuiGeneris Seat, και την Αλεξία Σταμπουλίδου της MouroSuperfoods.

ACT _Hub_Pierakakis: OΥπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, στο stand του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ACT στην 84η ΔΕΘόπου ενημερώθηκε για τη SuiGenerisSeatαπό τον δημιουργό της Γιώργο Σινάνη. Στο κέντρο, ο Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ACTΓιώργος Κόκκας.

ACT_Hub_Pyatt: Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα GeoffreyR. Pyatt, με την ΆλεξίαΣταμπουλίδου της MouroSuperfoodsκαι τον Γιώργο Κόκκα,Διευθυντή του Κέντρου Επιχειρηματικότητας. Αct_Ηub_startupers: Γιώργος Σινάνης της SuiGenerisSeat, Γιώργος Κόκκας Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ACT, ΆλεξίαΣταμπουλίδου της MouroSup