Προστατεύουν τους μπαταχτσήδες οι νέες ρυθμίσεις για ενδιάμεσο δημόσιο φορέα

Υποτίθεται ότι οι νέες ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και για την δήθεν προστασία πρώτης κατοικίας, την οποία για να σώσει ο οφειλέτης θα πρέπει να καταβάλλει τις τοκογλυφικές δόσεις προς την τράπεζα υποχρεωτικά, γίνονται για να τερματιστεί το φαινόμενο των μπαταχτσήδων, αυτών δηλαδή που ενώ έχουν να πληρώσουν τις τοκογλυφικές δόσεις στις τράπεζες, δεν το κάνουν, κι ας έχουν άφθονο λίπος. 

 

Η λέξη μπαταχτσήδες στοιχειώνει δεκαετίες τώρα τον ελληνικό λαό. Στο όνομα του ελληνικού λαού αναγράφεται άλλωστε στις διαταγές πληρωμής των τραπεζών, με τις οποίες κατασχέτουν τη μοναδική κατοικία ή και άλλες κατοικίες των δανειοληπτών που δεν έχουν πλέον χρήματα για να καταβάλλουν στους σύγχρονους τοκογλύφους.

 

Η στρατηγική των εγχώριων τραπεζών με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να κρατάνε υπό ομηρεία ολόκληρο τον ελληνικό λαό, δηλαδή να τον φορτώνουν με χρέη επί χρεών και ταυτόχρονα το Κράτος να τον υπερφορολογεί για να μην μπορέσει ποτέ να αναπνεύσει ελεύθερα και να είναι οικονομικά αυτάρκης και ανεξάρτητος, αλλά να είναι τρόπον τινά…ένοικος στο ίδιο του το σπίτι και πολίτης γ’ κατηγορίας στην ίδια του την πατρίδα που μετατρέπεται σε αποικία των αρπακτικών της διεθνούς αγοράς κερδοσκοπίας ενισχύεται από τις ρυθμίσεις περί «κόκκινων» δανείων και της προστασίας πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς. 

 

Πρώτον: διότι αντί να τερματιστούν οι τοκογλυφικοί όροι των τραπεζικών δανείων και να εκκαθαριστούν όλες οι δανειακές συμβάσεις από παράνομους, άκυρους όρους, υποχρεώνονται οι υπερχρεωμένοι δανειολήπτες να καταβάλλουν τις δόσεις τους (δεν γνωρίζουμε αν θα τις καταβάλλουν κανονικά) προς τις τράπεζες. 

 

Δεύτερον: διότι αντί να βελτιωθεί ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, συμβαίνει ακριβώς αυτό που επιδίωκαν και απαιτούσαν η σαθρή τραπεζοκρατία με την απόλυτη στήριξη της τρόικας και δη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που ελέγχεται από το οικονομικό επιτελείο της γερμανικής κυβέρνησης που με τη σειρά του ελέγχεται από τους κερδοσκόπους. Ο νόμος απαξιώνεται και η κυβέρνηση πιέζει τους δανειολήπτες να υπαχθούν στον ενδιάμεσο δημόσιο φορέα -αν και τις τελευταίες ημέρες ακούμε ολοένα και λιγότερο για αυτόν- που ουσιαστικά θα είναι φορέας υπεξαίρεσης του δημοσίου χρήματος από τις τράπεζες, αφού θα αγοράσει τα «κόκκινα» δάνεια, και θα είναι πλέον εκείνος που θα πιέζει τους δανειολήπτες να τα εξοφλήσουν διαφορετικά θα φυλακιστούν, η περιουσία τους θα κατασχεθεί και θα συνεχίσουν να χρωστάνε!

 

Αντί για προστασία των υπερχρεωμένων, προστασία των μπαταχτσήδων

 

Ο ίδιος ενδιάμεσος φορέας φορέας θα καλύψει όλα τα θαλασσοδάνεια, λειτουργώντας ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα διαπλεκόμενα συμφέροντα τραπεζιτών, ιδιοκτητών ΜΜΕ, μεγαλοεργολάβων, νοθοπετρελαίάδων και λοιπών ανθρώπων που θαλασσοδανείστηκαν τεράστια ποσά και παράλληλα ξέπλυναν αυτό το βρώμικο χρήμα, δήθεν με επενδύσεις τύπου, Μέγαρα Μουσικής.

 

Αυτό είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα διότι ουσιαστικά ο νέος φορέας που προωθεί η κυβέρνηση θα αποτελέσει την ασπιδα προστασίας των πραγματικών μπαταχτσήδων της οικονομίας, οι οποίοι φυσικά δεν φαίνονται πουθενά ότι είναι μπαταχτσήδες.

 

Ομως η ροή του μαύρου χρήματος αποδεικνύεται εύκολα τόσο από τα αρχεία που διαθέτει ο ΣΔΟΕ, η εφορία και όλες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες που υποτίθεται ότι αντιμετωπίζουν τους μεγάλους μπαταχτσήδες και από τα αρχεία των τραπεζικών συναλλαγών. 

Τί συμβαίνει όμως;

 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα 2.062 (;) ονόματα της λίστας Λαγκάρντ παραμένουν ανέγγιχτα κι ανέλεγκτα στα συρτάρια του ΣΔΟΕ. Κι αυτό είναι η κορυφή του παγόβουνου. Δυστυχώς, τόσο το Κράτος όσο και οι τράπεζες γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι οι μπαταχτσήδες αλλά δεν προχωρούν σε αποκαλύψεις λόγω αμοιβαίας λαμογιάς με τα λεφτά και σε βάρος του ελληνικού λαού. Τόσο απλά…

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr