Πυλαία – Xορτιάτης: Ακόμη 44 σημεία παροχής δωρεάν ασύρματου δικτύου

Θα γεμίση με WiFi ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, καθώς ο δήμος κατέθεσε πρόταση στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την τοποθέτηση ειδικού δικτύου σε 44 σημεία, που θα καλύψουν τη δωρεάν παροχή της υπηρεσίας σε συνολική έκταση 150.000 τετραγωνικών!

 

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015 και οι πολίτες θα μπορούν να συνδέονται για 30λεπτά, ιπιό την προϋπόθεση όη βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα, ενώ η ταχύτητα κατά μέγιστο θα είναι 1 έως 1,5 Mbps.

 

Παράλληλα θα υπάρχει πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης, καθώς και σε υπηρεσίες του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη. Μεταξύ των σημείων που θα τοποθετηθεί δωρεάν WiFi είναι το κλειστό γυμναστήριο, το δημοτικό αναψυκτήριο, το ΚΕΠ και τα ΚΑΠΗ της Πυλαίας, οι εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου, το πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και το Λαογραφικό Μουσείο στο Πανόραμα, η κεντρική πλατεία Ασβεστοχωρίου και τα κηρια της Δημοηκής Κοινότητας Φιλύρου, Χορηάτη και Εξοχής.

Τα νέα σημεία θα έρθουν να προστεθούν ρα σημεία της Δημοτικής Κοινότητας Πανοράματος (από το 2011) και της Δημοτικής Κοινότητας Πυλαίας (από το 2014).