Σίμος Δανιηλίδης: Ξεπέρασε κάθε όριο υπεύθυνης πολιτικής στάσης

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

♦ Απάντηση του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη στην ανακοίνωση του αναπληρωτή ΥΠΕΝ Σωκράτη Φάμελλου για την καταστροφή του Σέιχ-Σου

Με αφορμή την ανακοίνωση του αναπληρωτή υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου σχετικά με την καταστροφή του Σέιχ-Σου, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών προέβη στην παρακάτω δήλωση-απάντηση:

«Δυστυχώς ο αναπληρωτής υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος αποδεικνύει με τη μακροσκελή του ανακοίνωση για τη μεγάλη καταστροφή του Σέιχ-Σου από το φλοιοφάγο-βλαστοφάγο έντομο ότι δεν διστάζει όχι μόνο να παραμορφώνει την πραγματικότητα αλλά και να μετέρχεται και ψευδών στοιχείων.

Για τις εγκληματικές ευθύνες των κρατικών και υπηρεσιακών παραγόντων έχουμε αναφερθεί πολλάκις και αναλυτικά, με επίσημα στοιχεία που ουδείς τόλμησε να αμφισβητήσει. Οπότε περιττή κάθε άλλη αναφορά, όταν τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.

Αλλά να φθάσει να υποστηρίζει ότι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κα. Φώφη Γεννηματά επέλεξε «να συνοδεύεται (…) μόνο από ανθρώπους του ΚΙΝΑΛ και έναν δήμαρχο, τον μοναδικό που στρέφεται κατά των μέτρων που έχουν ληφθεί στο Σέιχ-Σου» αυτό ξεπερνά κάθε όριο υπεύθυνης πολιτικής στάσης ενός υπουργού.

Αν οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του δεν φρόντισαν να τον ενημερώσουν, ας μπει στον κόπο να ενημερωθεί για την ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ-ΚΜ για το θέμα, ας ενημερωθεί για δηλώσεις και άλλων δημάρχων ή ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπεύθυνων ανθρώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας. Εάν, ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο και… χρονοβόρο, ας απαντήσει ευθέως εάν η υλοτόμηση με ελλιπέστατα συνεργεία και εξοπλισμό μπορούν να εγγυηθούν την άμεση και αποτελεσματική σωτηρία του δάσους.

Βέβαια, τα ερωτήματα τίθενται ρητορικώς και δεν περιμένουμε καμιά απάντηση. Κατανοούμε το κρίσιμο των ημερών λόγω της τελικής προεκλογικής ευθείας, οπότε τέτοιου είδους ανακοινώσεις και αντιδράσεις, που αποσκοπούν στην πολιτική εκμετάλλευση μέσω της προσπάθειας απενοχοποίησης της κυβέρνησης, της οποίας είναι σημαίνων υπουργός, δεν μας εκπλήσσουν».