Συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η δράση «ο ΕΝΑΣ στηρίζει άλλον ΕΝΑΝ», που πραγματοποιήθηκε σε σχολεία της Ν. Μηχανιώνας, της Κερασιάς και του Αγγελοχωρίου με την ευθύνη του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. από 28 Απριλίου έως  5 Μαΐου 2015 και είχε ως τελικό αποτέλεσμα την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Θερμαϊκού και του εθελοντικού οργανισμού «Χαμόγελου του Παιδιού». 

 

Πρωταγωνιστές της δράσης ήταν οι μαθητές των σχολείων, οι οποίοι εισέφεραν κονσέρβες, σχημάτισαν με αυτές τρισδιάστατες λέξεις (ΜΑΖΙ, ΖΩΗ,  ΝΙΩΘΩ, ΣΤΗΡΙΖΩ, ΑΓΑΠΩ, ΟΡΑΜΑ), φωτογραφήθηκαν στέλνοντας το θετικό τους μήνυμα και τελικά προσέφεραν τις κονσέρβες στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Τα παιδιά μοιράστηκαν τη σημασία και την έννοια της κάθε λέξης. Λέξεις απλές, καθημερινές και συνάμα τόσο ουσιαστικές. Η μαγεία της απλότητας  και της χαράς για προσφορά μέσα από το παιχνίδι έκαναν τη δράση επιτυχημένη και το κάθε προαύλιο σχολείου φυτώριο για την ελπίδα.

 

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του κα Χατζηχριστοφή Κατερίνα και τους υπεύθυνους του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.   η προσφορά σε τρόφιμα ξεπέρασε τις προσδοκίες, γεμίζοντας ικανοποίηση διοργανωτές και παραλήπτες. Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι η κοινωνία –και ειδικά τα μικρά παιδιά- είναι ευαισθητοποιημένη στα μεγάλα προβλήματα της εποχής και υπάρχει μεγάλη διάθεση για δημιουργικό εθελοντισμό.

 

ΦΩΤΟ: Αρχείου / Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr