Θεσσαλονίκη: Μικρή συμμετοχή εργαζομένων στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ -Καθαρή η πόλη

Μικρή αποδεικνύεται η συμμετοχή των εργαζομένων από τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των δήμων της Θεσσαλονίκης στις διήμερες κινητοποιήσεις, που εξήγγειλε για σήμερα και αύριο Τετάρτη η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Οι διήμερες κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ γίνονται ενόψει της ψήφισης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου στη Βουλή, ενώ η αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη να γίνεται από τα ξημερώματα χωρίς προβλήματα.

24ωρη απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη
«Είναι μικρή η συμμετοχή των εργαζομένων στην Καθαριότητα, τον Ηλεκτροφωτισμό και το Πράσινο στη 48ωρη πανελλαδική απεργία, διότι έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις -τουλάχιστον στον δήμο Θεσσαλονίκης- ότι δεν θα υπάρξει ιδιώτης.

Την Πέμπτη, όμως, ακολουθεί η 24ωρη απεργία σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων όπου αναμένεται μεγαλύτερη συμμετοχή» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ – ΟΤΑ και εργαζόμενος στον κεντρικό δήμο, Κώστας Τσακουρίδης.
Σύμφωνα με τον κ. Τσακουρίδη, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το άρθρο 179 του νομοσχεδίου που «δίνει το δικαίωμα στους δημάρχους να εκχωρούν με μειοψηφία υπηρεσίες της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού και του πρασίνου σε ιδιώτες. Η πόρτα για τον ιδιώτη έχει ανοίξει εδώ και καιρό. Τώρα ανοίγονται καγκελόπορτες».

Στόχος η καθαρή πόλη ενόψει τριημέρου
Λόγω της μικρής συμμετοχής δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα με τα σκουπίδια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, καθώς η αποκομιδή των απορριμμάτων πραγματοποιείται κανονικά.
Οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, στην πανελλαδική απεργία, ωστόσο όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ – ΟΤΑ «με μια μέρα δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην πόλη. Λόγω και του εορταστικού τριημέρου θα φροντίσουμε η Θεσσαλονίκη να είναι καθαρή».


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/thessaloniki-mikri-symmetohi-kinitopoiiseis-poe-ota