Τους «παραμύθιαζε» και αποσπούσε χρηματικά ποσά στη Καλαμαριά

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, τρεις  υποθέσεις εξαπάτησης ενός ιδιοκτήτη περιπτέρου και δύο εργαζομένων σε περίπτερα, ηλικίας 41, 30 και 23 ετών, κατά το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου 2015.

Πρόκειται για 35χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 35χρονος, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα βλάβη στο ηλεκτρονικό σύστημα κλειδώματος του αυτοκινήτου του (immobilizer) με αποτέλεσμα να μη μπορεί να εισέλθει εντός του οχήματος του και προκειμένου να καταβάλλει το απαιτούμενο ποσό για την αντικατάσταση του κλειδιού αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία υποτίθεται ότι θα επέστρεφε στα θύματα του.

Ο δράστης, προκειμένου να γίνει περισσότερος πειστικός, παρουσιαζόταν ως επιχειρηματίας από άλλη πόλη που βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη για επαγγελματικούς λόγους.

Σημειώνεται ότι με την παραπάνω μέθοδο, κατάφερε να αποσπάσει από τους τρεις άνδρες το χρηματικό ποσό των (2.105) ευρώ, ενώ στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις αρχές για παρόμοιες υποθέσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.