Κορωνοϊός: Και πέμπτος νεκρός στην Ελλάδα -35 νέα κρούσματα, 387 συνολικά

Και πέμπτος νεκρός στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ σήμερα διαπιστώθηκαν 35 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 387.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, το απόγευμα της Τρίτης, από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, ακόμα ένας συμπολίτης μας κατέληξε, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τη νόσο σε πέντε.

Ενημέρωσε επίσης πως 14 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Οπως επίσης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, από αύριο στις 6 π.μ. δεν επιτρέπεται να έρθουν στην Ελλάδα πολίτες χωρών εκτός ΕΕ παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη ενώ απαγορεύεται η μετακίνηση στις ΚΥΤ.

Τσιόδρας: Για κάθε 5 που είναι σοβαρά άρρωστοι, άλλοι 95 έχουν είτε την ήπια είτε την μέτρια προς σοβαρή μορφή της νόσου
Συνολικά 60 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης. Συνολικά 70 άνθρωποι νοσηλεύονται εκ των οποίων οι 11 είναι διασωλημένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Ο μέσος όρος της ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 69 έτη. Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 4.900 δείγματα και 14 άνθρωποι πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία. 

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, όλοι οι νοσηλευόμενοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Πρόσθεσε ότι όλοι οι διασωληνωμένοι καθώς και οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν άνδρες. «Για κάθε 5 που είναι πολύ σοβαρά άρρωστοι, άλλοι 95 έχουν είτε την ήπια είτε την μέτρια προς σοβαρή μορφή της νόσου COVID-19» σημείωσε.

Χαρδαλιάς: «Είμαστε σε πόλεμο»
Στην συνέχεια, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέγνωσε τη λίστα με τα καταστήματα που δεν θα λειτουργήσουν από αύριο, αλλά και εκείνα που θα λειτουργήσουν. Επιπροσθέτως, τόνισε πως θα απαγορευθεί προσωρινά στις λαϊκές αγορές, η διάθεση προϊόντων τα οποία δεν σχετίζονται με τροφές.

«Αν πειθαρχήσουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, η νόσος δεν θα εξαπλωθεί. Αν δεν ακολουθήσουμε τα μέτρα, η εξάπλωση του ιού, σημαίνει κίνδυνος σε όσους αγαπάμε. Είμαστε σε πόλεμο», τόνισε από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Χαρδαλιάς «Κλείνουν τα σύνορα για πολίτες εκτός ΕΕ»
«Από αύριο στις 06:00 δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη που σχετίζεται αποκλειστικά με επείγουσα εργασία ή οικογένεια», ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επίσης όσοι βρίσκονται στη χώρα μας από το εξωτερικό για διακοπές, συνέστησε να περιορίσουν στις απολύτως αναγκαίες τις όποιες μετακινήσεις τους στο εσωτερικό, επισημαίνοντας πως όσοι βρίσκονται σε οικειοθελή καραντίνα μπορούν να φύγουν από τη χώρα και πριν από την παρέλευση του χρόνου αυτού.

Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες και τους κοινοτικούς αλλοδαπούς, ανέφερε πως μπορούν να εισέρχονται στη χώρα, απευθύνοντάς τους ισχυρή σύσταση να παραμείνουν σε οικειοθελή καραντίνα για 14 ημέρες.

Χαρδαλιάς: «Περιορισμός κυκλοφορίας στους διαμένοντες στα ΚΥΤ»
Στο πλαίσιο αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού σε πληθυσμό που διαμένει στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Νήσων, τα οποία λειτουργούν σε κατάσταση υπερπληρότητας, ενημέρωσε ότι θα ισχύσει περιορισμός κυκλοφορίας των διαμενόντων στα ΚΥΤ, με την ελεγχόμενη μετάβαση τους στα οικεία αστικά κέντρα για την κάλυψη των αναγκών τους.

Συγκεκριμένα, είπε θα δίνεται η δυνατότητα μετάβασης, ανά μία ώρα, σε περιορισμένες ομάδες ατόμων στα γειτονικά αστικά κέντρα, μεταξύ 07:00 και 19:00.

Πηγή: iefimerida.gr


Πηγή: iefimerida.gr