1.000.000 ευρώ ζητά η Coca Cola από τους εργαζόμενους

Παρά το γεγονός ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας πρόσφατα απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα της Coca Cola ενάντια στον αγώνα των απεργών, η επιχείρηση επιμένει στην προσπάθεια τρομοκράτησης και εξόντωσης που έχει εξαπολύσει εδώ και ένα χρόνο απέναντι στους εργαζόμενους, απαιτώντας τώρα αποζημίωση ύψους 1.000.000 ευρώ από 28 άτομα.

 

Η δικαιολογία που προβάλει αυτή τη φορά είναι «χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη» από το μποϊκοτάζ, αγνοώντας την απόφαση της δικαιοσύνης που αναγνώρισε την συγκεκριμένη δράση των εργαζομένων ως «μέσο πίεσης για την επίτευξη ενός συνδικαλιστικής, κοινωνικής φύσεως σκοπού».

 

Από τη μία η Coca Cola έχει αποκομίσει υπερκέρδη από την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας που κάλυπτε το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, από την άλλη μεταφέρει την παραγωγή εκτός συνόρων και προσπαθεί να επιβάλλει την σιωπή στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. Η προσπάθεια αυτή αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της απληστίας και ασυδοσίας μιας πολυεθνικής επιχείρησης που έχει μάθει να λειτουργεί σε καθεστώς και εργασιακές σχέσεις που παραπέμπουν σε αποικία, απέναντι στην ηρωική μάχη των απεργών επί έναν χρόνο.