10 συναρπαστικά ηλιακά γεγονότα που μοιάζουν σαν θαύματα!

feggari

Το τέλος της άνοιξης σηματοδοτεί τη στιγμή που ο μισός τουλάχιστον πλανήτης έχει άφθονο ήλιο και καταγάλανο ουρανό. Δηλαδή, έναν τέλειο καμβά για να δημιουργήσει το φως, μοναδικές οπτικές εικόνες, βγαλμένες από παραμύθι.

Οι οπτικές ψευδαισθήσεις στον ουρανό συμβαίνουν σπάνια, αλλά όταν το κάνουν, δημιουργούν πάντοτε μοναδικά αποτελέσματα.

Το bright side συγκέντρωσε τέτοια, μοναδικά παιχνίδια του φωτός στον απέραντο καμβά του ουρανού, από ταξιδιώτες-φωτογράφους κι εμείς με τη σειρά μας, τα «δανειζόμαστε» για να σας τα παρουσιάσουμε.

Φωτοστέφανο: Το φωτοστέφανο είναι η παγωμένη εκδοχή του ουράνιου τόξου, με την κύρια διαφορά να είναι ότι το φως διαθλάται στους κρυστάλλους του πάγου κι όχι σε σταγονίδια νερού.

Ενα απίστευτο σύμπλεγμα φωτοστεφάνων στη Ρωσία

Παρήλιο: Οταν τρεις ήλιοι εμφανίζονται ταυτόχρονα. Αυτό είναι επίσης ένα φωτοστέφανο. Ο ήλιος φαίνεται να έχει δύο «διπλά» σε απόσταση 22 μοιρών και περίπου στο ίδιο ύψος.

Στήλη φωτός: Τραβηγμένη στην Δυτική Βιρτζίνια. Τέτοιες στήλες εμφανίζονται όταν το φως του ήλιου αντανακλάται από τα πιο μικροσκοπικά σωματίδια πάγου στον αέρα που μοιάζουν με εξαγωνικές πλάκες πάγου ή ράβδους.

Ενα… φάντασμα μπορεί κανείς να το δει ορισμένες φορές στα βουνά μέσα από ομίχλη. Αυτό συμβαίνει όταν κοιτάς προς την αντίθετη πλευρά του ήλιου και συνήθως περιβάλλεται από μια λάμψη ουράνιου τόξου.

Μια τέτοια λάμψη εμφανίζεται όταν ο ηλιακός άνεμος συγκρούεται με το μαγνητικό πεδίο της Γης και στην πραγματικότητα δεν περιορίζεται στον Βόρειο και τον Νότιο Πόλο. Σύμφωνα με το bright side, υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις, όπου έχει παρατηρηθεί Βόρειο Σέλας και στην Ελλάδα!

Η πράσινη λάμψη εμφανίζεται με τις πρώτες ακτίνες της αυγής ή με το τελευταίο φως του σούρουπου. Δεν είναι μόνο δύσκολο να αιχμαλωτιστεί στον φακό, αλλά είναι και πολύ επικίνδυνο για την όραση. Εκτός από αυτό, για να το δείτε, θα πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις: Ανοιχτός ορίζοντας, καθαρός αέρας και να μην υπάρχουν σύννεφα. Για παράδειγμα, ο φωτογράφος «είδε» την λάμψη όταν μελετούσε τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει εκείνη τη μέρα!

Φλογερό ουράνιο τόξο: Πρόκειται για ένα σπάνιο ατμοσφαιρικό γεγονός «circumhorizontal τόξου.» Μπορεί να παρατηρηθεί όταν οριζόντιες ηλιαχτίδες του ανατέλλοντος ή δύοντος ήλιου αντανακλώνται στα οριζόντια σωματίδια πάγου στα σύννεφα. Η παραπάνω φωτογραφία λήφθηκε στον ουρανό της Ουάσιγκτον το 2006.

Εκλειψη ηλίου στην Zhangzhou της Κίνας στις 15 Ιανουρίου του 2010.

Αυτές είναι πολλαπλές εικόνες της ηλιακής έκλειψης όπως αποτυπώνεται στο έδαφος κάτω από τα φύλλα των δέντρων. Αυτό κατέστη δυνατό με την επίδραση obscura. Το φως διαρρέεται μέσω μικρών κενών ανάμεσα στα φύλλα. Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε στη Μαδρίτη κατά τη διάρκεια της ηλιακής έκλειψης στις 3 Οκτωβρίου του 2005.