Στο ΥΜΑΘ οι αγρότες παραμένουν τα μπλόκα στη Βόρεια Ελλάδα

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Στο ΥΜΑΘ έφτασαν πριν από λίγο με τα τρακτέρ τους αγρότες των μπλόκων της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οι αγρότες κατά την άφιξή τους μπροστά από το υπουργείο πέταξαν καλαμπόκια και αυγά, ενώ έχουν αποκλείσει τις εισόδους του κτιρίου του ΥΜΑΘ με τα τρακτέρ τους. Κλειστή είναι η οδός Αγίου Δημητρίου. Οι αγρότες των μπλόκων της ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Χαλκηδόνας κατευθύνθηκαν  προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, δημιουργώντας ασφυκτική κατάσταση στο κέντρο της πόλης. Οι αγρότες προτίθενται να παραμείνουν με τα τρακτέρ τους το κτίριο του υπουργείου μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Οι εκπρόσωποι των μπλόκων της  Νίκαιας και των Τεμπών θα συνεκτιμήσουν τα αποτελέσματα του μέχρι σήμερα αγώνα τους, αλλά και των δύο συναντήσεων που είχαν εκπρόσωποί τους με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να αποφασίσουν για την επόμενη μέρα. Η γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου της Νίκαιας θα πραγματοποιηθεί στις 5 μ.μ. και του μπλόκου των Τεμπών στις 7 μ.μ.
Παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας, χωρίς ωστόσο να έχουν προγραμματίσει κάποια κινητοποίηση για σήμερα.  Υπό κατάληψη είναι η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων. Δεν προβλέπεται προς το παρόν να κλείσει η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.
Στον νομό Κιλκίς έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη. Στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (12:00- 15:00 και 20:00- 23:00) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 18:00 έως τις 23:00.
Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου είναι ανοιχτός ο δρόμος, γίνεται γενική συνέλευση και δεν αποκλείεται να συμμετάσχουν αγρότες στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης.
Σε αποκλεισμό παραμένει για τέταρτη εβδομάδα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.
Στον νομό Πιερίας, στο Αιγίνιο, οι συμμετέχοντες στο μπλόκο συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη. Οι συνάδερφοί τους, που παραμένουν στη αερογέφυρα Αλεξιάδη στην Κατερίνη συνεδριάζουν το απόγευμα για το τι μέλλει γενέσθαι. Η διέλευση στο σημείο είναι ανοικτή.
Ανοιχτοί δρόμοι σε Δυτική Μακεδονία – Αμύνταιο

Με παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους κατά μήκος των δρόμων συνεδριάζουν το βράδυ οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία και το Αμύνταιο. «Τίποτα δεν τελείωσε, παραμένουμε σε εγρήγορση και παρόντες σε όσα θα έρθουν», δήλωσε ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων, Δημήτρης Μόσχος.
Υπενθυμίζεται ότι στη Δυτική Μακεδονία, τα μπλόκα που έχουν στηθεί βρίσκονται στα εξής σημεία:

Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με την πΓΔΜ – Γρεβενά- πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα.
Νεάπολη Τσοτυλίου.
Άργος Ορεστικό κάθετα στην Εγνατία, στον δρόμο προς Καστοριά.
Διόδια Πολυμύλου Κοζάνης
Αμύνταιο, στον κόμβο Αντιγόνου.