27 νεκροί από επίθεση τριών καμικάζι στην κεντρική Αφρική

ΠΗΓΗ:REUTERS

ΠΗΓΗ:REUTERS

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από επίθεση τριών βομβιστών αυτοκτονίας, η οποία σημειώθηκε σε αγορά στο νησί Κουλφούα της λίμνη Τσαντ, στην κεντρική Αφρική, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται το Reuters, κάνουν λόγο για 80 τραυματίες.

«Τρεις καμικάζι ανατίναξαν τα εκρηκτικά τους σε τρία διαφορετικά σημεία στην εβδομαδιαία αγορά του Λούλου Φου στη λίμνη Τσαντ», ανέφερε μια πηγή.

Η περιοχή είχε τεθεί στις 9 Νοεμβρίου από την κυβέρνηση του Τσαντ σε κατάσταση έκτκατης ανάγκης, έπειτα από προηγούμενες επιθέσεις καμικάζι των Νιγηριανών ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ, μιας οργάνωσης που έχει συμμαχήσει με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Εδώ και μήνες, η Μπόκο Χαράμ έχει πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις και τις επιθέσεις καμικάζι στα χωριά της λίμνης που ανήκουν στο Τσαντ και βρίσκονται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Νιγηρία.

Η λίμνη Τσαντ βρίσκεται ανάμεσα σε Νιγηρία, Νίγηρα, Καμερούν και Τσαντ και φιλοξενεί αρκετά νησία τα οποία κατοικούνται από ψαράδες.

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν καταφύγει νωρίτερα φέτος στο νησί το οποίο δέχθηκε την επίθεση θέλοντας να ξεφύγουν από την Μπόκο Χαράμ, χωρίς πάντως να έχει γίνει σαφές μέχρι στιγμής αν οι άνθρωποι αυτοί εξακολουθούσαν να ζουν στο νησί.