3,5 τόνους πλαστικά καπάκια προς ανακύκλωση συγκέντρωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συγκέντρωσε και προώθησε 3,5 τόνους πλαστικά καπάκια, την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015, στο πλαίσιο της δράσης Keep on Moving.

 

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σε συνεργασία με την ομάδα Thessaloniki Next 2U. Τα καπάκια που συλλέγονται από όχημα ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνονται σε αποθήκη του λιμανιού, που εποπτεύεται από τη διεύθυνση ανακύκλωσης και διαχείρισης αστικών απορριμμάτων, με στόχο την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων.

 

Το εγχείρημα ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και με το αντίτιμο από τα καπάκια που συγκεντρώθηκαν αγοράστηκαν συνολικά τέσσερα αμαξίδια, τα οποία αποδόθηκαν στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (2), στο Σύλλογο Παραπληγικών – Παράρτημα Μακεδονίας Θράκης (1) και στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο (1).

 

Στη συγκεκριμένη δράση η οποία συνεχίζεται, συμμετέχουν το Εμπορικό Επιμελητήριο, το Αμερικανικό Κολλέγιο, τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών Ευρωγνώση, σχολεία, αθλητικοί σύλλογοι, επιχειρήσεις, οργανισμοί και άλλοι φορείς της πόλης.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες με την εποπτεία του Τμήματος Ανακύκλωσης στο λιμάνι στο τηλέφωνο 2310 512085 ή με την ομάδα Thessaloniki Next 2U στο τηλέφωνο 2310 989874.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr