30 οι αγνοούμενοι από την πυρκαγιά σε εξέδρα πετρελαίου στην Κασπία

ΦΩΤΟ:REUTERS

ΦΩΤΟ:REUTERS

Στους 30 ανέρχονται οι εργαζόμενοι στην φλεγόμενη εξέδρα άντλησης πετρελαίου στην Κασπία Θάλασσα οι οποίοι αγνοούνται, ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία ενεργείας του Αζερμπαϊτζάν, Socar.

Η εταιρεία δημοσίευσε την ιστοσελίδα της τον κατάλογο των ονομάτων των 30 αγνοούμενων και των 32 διασωθέντων. Η προεδρία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από καταιγίδα η, οποία προκάλεσε βλάβη σε έναν αγωγό και ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι 29 εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από την φλεγόμενη εξέδρα, αλλά δεν επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν νεκροί ή αγνοούμενοι.

Η Socar είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι ένας αγωγός της εξέδρας ανεφλέγη και υπέστη ζημίες εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Νωρίτερα, και ενώ οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονταν σε εξέλιξη, ο επικεφαλής της Επιτροπής για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Εργαζομένων του Πετρελαϊκού Τομέα, Μισβάρι Γκαχραμάνλι, είχε δηλώσει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες, 32 εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους και 42 διασώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας».