400.000 έγγραφα της Wehrmacht και 162 μικροφίλμς στο “πλευρό” των ελληνικών διεκδικήσεων

Τετρακόσιες χιλιάδες έγγραφα και 162 μικροφίλμς που από το 2006 προμηθεύτηκε το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από το αντίστοιχο Αμερικανικό, αποδεικνύουν τη δράση των Ναζιστών κατά της Ελλάδας. Αυτά τα πολύτιμα στοιχεία της Γερμανικής Κατοχής, ψηφιοποιούνται προκειμένου να αξιοποιηθούν στην Ελληνική διεκδίκηση.

 

Τα παραπάνω τονίζει ο δημοσιογράφος , πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς μιλώντας στο Radio1d.gr και στην εκπομπή “Πίσω από τις λέξεις” . 

Η Ελλάδα διεκδικεί αποζημιώσεις από τη Γερμανία μέσω των ιδιωτικών προσφυγών προς τη Γερμανία όπως για παράδειγμα η περιοχή του Διστόμου, τις επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο που θεωρείται η πιο…δεμένη υπόθεση καθώς η Γερμανία έχει ήδη αναγνωρίσει το θέμα αυτό 
 

Θα μηνύσουν την Κυβέρνηση εάν δεν διεκδικήσει αποζημιώσεις

“Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να κατατεθεί το επόμενο διάστημα το αίτημα των γερμανικών αποζημιώσεων στα όργανα της ΕΕ , επίσημα από την ελληνική πλευρά” , εξηγεί ο κ Καραμπελιάς, ο οποίος ηγείται κίνησης πολιτών που διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις. Σύμφωνα με τα μέλη της κίνησης “εάν η Ελληνική Κυβέρνηση δεν ξεκινήσει τη διαδικασία διεκδίκησης, τότε θα στραφούν με κατάθεση μηνύσεων , εναντίον της”.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr