4η Γιορτή Πολυγλωσσίας στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Η 4η Γιορτή Πολυγλωσσίας με τίτλο «Θεσσαλονίκη, Πολύγλωττη Πόλις 2016» θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου Α΄1) από την Παρασκευή 27 έως και την Κυριακή 29 Μαΐου 2016. Τη γιορτή διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ).

Η διοργάνωση απευθύνεται σε νέους αλλά και σε μεγαλύτερους σε ηλικία,  οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν την ποικιλία και τον πολιτισμικό πλούτο των γλωσσών και να πάρουν μέρος σε θεατρικά και μουσικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά σχέδια δράσης, βιωματικές δραστηριότητες πολιτισμικού χαρακτήρα, ερευνητικά προγράμματα, φιλικές και αυθόρμητες συζητήσεις και παρουσιάσεις.

Οι αιτήσεις εγγραφής μπορούν να κατατίθενται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, έως τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, στον ακόλουθο σύνδεσμο: ΑΙΤΗΣΗ.

Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος πολιτιστικοί και μορφωτικοί φορείς, ξένα Ινστιτούτα, σωματεία, σχολεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις κ.ά. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προγραμματίζει δύο συναντήσεις προετοιμασίας των φορέων που θα συμμετάσχουν, την Πέμπτη 21 Απριλίου και τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016, στις 18.00, στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης», του Δημαρχείου.

Στο πλαίσιο της 4ης Γιορτής Πολυγλωσσίας πραγματοποιείται ακόμη ένας κύκλος σεμιναρίων με τίτλο: «Εξειδικευμένη κατάρτιση στην παιδαγωγική καινοτομία- Αφύπνιση στις Γλώσσες και τους Πολιτισμούς. Προς ένα παράδειγμα διαχείρισης της γλωσσικής ετερότητας για πιο αλληλέγγυα και κοινωνικά σχήματα στην εκπαίδευση και την κοινωνία», με επιστημονική υπεύθυνη, την Δρ. Αργυρώ Μουμτζίδου.

Οι συναντήσεις που είναι σε εξέλιξη στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 132), από τις 17.00 έως τις 19.00, θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης 2310 841498 και 2310 841109 ή στο τηλέφωνο της κ. Μουμτζίδου: 6944 472665.