6 τρόποι για να ανεβάσετε την αυτοπεποίθησή σας

Είναι πολύ εύκολο μέσα σε μια δύσκολη καθημερινότητα, στο σπίτι και στο γραφείο να δεχόμαστε διάφορα ερεθίσματα που ρίχνουν την αυτοπεποίθησή μας.

 

Ένα αρνητικό σχόλιο για τις επαγγελματικές μας επιδόσεις ή για την εξωτερική μας εμφάνιση είναι αρκετό για να αισθανόμαστε όλη την ημέρα άσχημα με τον εαυτό μας και να μην μπορούμε να λειτουργήσουμε δημιουργικά ή να απολαύσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας. Αυτές τις στιγμές χρειαζόμαστε έξυπνους τρόπους για να αισθανθούμε αμέσως καλύτερα:

 

1.Προσποιηθείτε: Μπορεί να ακούγεται ανούσιο, όμως όταν δεν αισθανόμαστε καλά και προσποιούμαστε ότι έχουμε αυτοπεποίθηση ανεβαίνει η ψυχολογία μας. Φορέστε ρούχα που αναδεικνύουν την εμφάνισή σας και περπατήστε σαν να τα έχετε όλα υπό έλεγχο.

 

2.Χαμογελάστε: Ακόμα κι αν δεν έχετε διάθεση χαμογελάστε στους γύρω σας. Η διάθεσή σας θα αλλάξει αμέσως μόλις σας ανταποδώσουν το χαμόγελο!

 

3.Κάντε μια καλή πράξη: Ακόμα και κάτι απλό όπως να κεράσετε ένα καφέ σε ένα συνάδελφο, να ανοίξετε την πόρτα σε κάποιον ή να χαρίσετε τα παλιά σας ρούχα για φιλανθρωπικό σκοπό, θα σας κάνει να αισθανθείτε αμέσως καλύτερα για τον εαυτό σας.

 

4.Προκαλέστε τον εαυτό σας: Είτε αυτό σημαίνει να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας είτε να προκαλέσετε τον εαυτό σας να ασχοληθεί με ένα καινούριο χόμπι, μόλις δείτε ότι μπορείτε να ξεπεράσετε τις φοβίες σας και τις ανησυχίες σας θα ανέβει αυτόματα η αυτοπεποίθησή σας.

 

5. Ασχοληθείτε με πράγματα που αγαπάτε: Όταν η διάθεσή σας και η αυτοπεποίθησή σας είναι χαμηλή, είναι καλό να ασχολούμαστε με πράγματα που αγαπάμε και μας αρέσουν. Έτσι ξαναβρίσκουμε τον εαυτό μας και απολαμβάνουμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

 

6. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας: Κάθε φορά που πετυχαίνετε τους στόχους σας, μικρούς ή μεγάλους, καλό είναι να το γιορτάζετε και να επιβραβεύετε τον εαυτό σας προκειμένου να ανέβει η αυτοπεποίθησή σας.