7 τροφές για αποτοξίνωση και απώλεια κιλών

fagito-salata-kopela-gynaika

Μια υγιεινή διατροφή δεν βασίζεται σε τροφές που αποκλείουμε από το εβδομαδιαίο διαιτολόγιό μας (επειδή είναι παχυντικές ή ανθυγιεινές) αλλά σε τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά και περιέχουν θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Ανακαλύψτε 7 τροφές που όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να χάσετε το περιττό βάρος αλλά θα σας δώσουν περισσότερη ενέργεια:

Ανανάς: Αντί να εστιάζετε στις τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνετε, εστιάστε στις τροφές που θα σας δώσουν ενέργεια, όπως ο ανανάς. Περιέχει λίγες θερμίδες, φυσικά σάκχαρα αλλά και ένα ένζυμο που ‘καθαρίζει’ το έντερό.

Τζίντζερ: Το τζίντζερ βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλει τα ανεπιθύμητα συστατικά μετά από την πέψη. Επιπλέον περιέχει τζιντζερόλη που προστατεύει από την καταστροφή των κυττάρων, σύμφωνα με έρευνες.

Αγκινάρα: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και φυτικές ίνες και βοηθά τον οργανισμό να αποβάλει τις τοξίνες.

Μπρόκολο: Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που με αντικαρκινικά – σύμφωνα με έρευνες-οφέλη, ενώ ενισχύει και την άμυνα του οργανισμού και την λειτουργία του συκωτιού.

Παντζάρι: Περιέχουν μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και ασβέστιο ενώ έχουν αντιοξειδωτικά συστατικά που προφυλάσσουν από τις ελεύθερες ρίζες.

Γκότζι μπέρι: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και καροτενοειδή, σε βιταμίνη C και θρεπτικά συστατικά που προφυλάσσουν από χρόνιες παθήσεις.

Βασιλικός: Ένα μυρωδικό με αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που δίνει άρωμα και νοστιμιά στα διαιτητικά πιάτα.