Αδέσποτος Πλανήτης: Πως μπορούμε να βοηθήσουμε τα αδέσποτα ζώα

adespotos planitis

Για τα αδέσποτα ζώα και τις δράσεις του φιλοζωικού σωματείου “Αδέσποτος Πλανήτης”, μίλησε η ιδρυτής του Ελένη Γραμματοπούλου στο radio1d.gr και την εκπομπή “Οι Απέναντι” με τους Ανδρέα Σταματόπουλο και Σάκη Αποστολάκη.

Στο χώρο της Εξοχής στη Θεσσαλονίκη, πολύ κοντά στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ζουν ευτυχισμένα πολλά αδέσποτα ζωάκια. Όλα ξεκίνησαν όταν ο φόβος εξόντωσης των σκύλων της περιοχής οδήγησε την Ελένη Γραμματοπούλου να αρχίσει να μαζεύει όσα σκυλάκια κινδύνευαν εκεί κοντά. Με τον καιρό οι σκύλοι αυξάνονταν. Τα έξοδα πολλά. Γιατροί, φάρμακα, τροφές… Και τα έσοδα ελάχιστα, αφού τα μοναδικά έσοδα του Αδέσποτου Πλανήτη προέρχονται από φίλους και φίλες που αγαπούν τα ζώα και θέλουν να κάνουν κάτι για να βοηθήσουν.

Η κ. Γραμματοπούλου εξήγησε τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες των Δήμων σχετικά με τα αδέσποτα, λέγοντας πως αν και νομικά οι Δήμοι έχουν την ευθύνη, την περισσότερη δουλειά, αν όχι όλη, την κάνουν τα φιλοζωικά σωματεία.

Όσοι ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε τα αδέσποτα ζώα μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του Αδέσποτου Πλανήτη στο facebook: https://www.facebook.com/adespotosplanitis