Αφοσίωση στο Ισλαμικό Κράτος ορκίζεται η Μπόκο Χαράμ

Ενώ βρίσκεται υπό πίεση από τις επιχειρήσεων πολυεθνικών δυνάμεων σε βάρος της, η ισλαμιστική Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας δήλωσε την «αφοσίωσή της» στο Ισλαμικό Κράτος, με μήνυμα του αρχηγού της που αναρτήθηκε στο Twitter. 

Τις προηγούμενες ώρες, η Μπόκο Χαράμ είχε βρεθεί πίσω από τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις στη χώρα, που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε συνολικά 54 άτομα.

H δήλωση αφοσίωσης, με την οποία γίνονται «ομόσπονδες» οι δύο πιο δραστήριες ισλαμιστικές ομάδες παγκοσμίως (εκτός των Ταλιμπάν), ήρθε με ηχητικό μήνυμα του Σεκάου που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο το Σάββατο, σύμφωνα με υπηρεσία που παρακολουθεί ισλαμιστικές ιστοσελίδες.

«Ανακοινώνουμε την αφοσιώσή μας στον Χαλίφη των Μουσουλμάνων… θα ακούμε και θα υπακούμε σε καιρούς δυσκολιών και ευμάρειας, σε κακουχίες και άνεση, θα υπομείνουμε διακρίσεις σε βάρος μας, και δεν θα αμφισβητούμε την εξουσία του παρά μόνο όταν έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον Θεό» ανέφερε το μήνυμα της Μπόκο Χαράμ.

Στις νέες επιθέσεις που είχαν συγκλονίσει τη Νιγηρία το Σάββατο, τη ζωή τους έχουν χάσει τουλάχιστον 54 άτομα, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό.

Η Μπόκο Χαράμ, μετά την ανακήρυξη του «χαλιφάτου» της ISIS, είχε ακολουθήσει το παράδειγμα των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ προχωρώντας επίσης στην ανακήρυξη δικού της «χαλιφάτου». Πρόσφατα, έχει αντιγράψει αρκετές από τις μεθόδους της ISIS, πιο χαρακτηριστικά την μαγνητοσκόπηση και δημοσίευση αποκεφαλισμών.