Αυστραλία: Διεύρυνση των ερευνών για το Boeing

Επέκταση των υποβρύχιων ερευνών για την ανεύρεση του Boeing 777 της Malaysia Airlines στον Ινδικό Ωκεανό προανήγγειλε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Αμποτ, αν και παραδέχθηκε ότι είναι πιθανόν να μη βρεθούν ποτέ συντρίμμια. 

«Θα πράξουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να λύσουμε το μυστήριο», δήλωσε ο κ. Αμποτ, εξηγώντας πως σε αυτό το στάδιο δεν είναι πιθανόν να βρεθούνσυντρίμμια του αεροσκάφους στην επιφάνεια του ωκεανού.

Στο εξής οι υποβρύχιες έρευνες θα ενταθούν και θα επεκταθούν εν ανάγκη στο σύνολο της ζώνης η οποία εκτείνεται σε μήκος 700 και πλάτος 80 χιλιομέτρων, είπε αναφερόμενος στην θαλάσσια περιοχή που έχει προσδιοριστεί με βάση τις τελευταίες δορυφορικές καταγραφές της πορείας του αεροσκάφους και τον εντοπισμό σημάτων που πιθανώς προέρχονταν από τα μαύρα κουτιά, οι μπαταρίες των οποίων έχουν πλέον εκπνεύσει.

Το βαθυσκάφος Bluefin-21 θα συνεχίσει την αποστολή του, ωστόσο οι αρχές της Αυστραλίας προσανατολίζονται προς την χρησιμοποίηση και ιδιωτικών εταιρειών έρευνας για την ενίσχυση της επιχείρησης.

 

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters