Αυτές είναι 8 από τις πιο παράξενες σημαίες

Θεωρούνται τα σύμβολα των χωρών ή των περιοχών που συμπυκνώνουν κάτι από την ιστορία του εκάστοτε κράτους.

 

Παρακάτω παρουσιάζονται οκτώ από τις εκατοντάδες σημαίες, που ξεχωρίζουν για τον ιδιαίτερο σχεδιασμό τους αλλά και ερμηνείας τους.

Δείτε τις σημαίες…

Βερμούδες

Η σημαία των Βερμούδων φέρει το βρετανικό οικόσημο. Απεικονίζεται επίσης και τη φήμη του νησιού ότι αποτελεί σημείο όπου εξαφανίζονται πλοία και αεροπλάνα.

Ανταρκτική

Ο χάρτης της Ανταρκτικής, αν και ανεπίσημη, όπως η ήπειρος δεν είναι έθνος-κράτος, σχεδιάστηκε από την Βρετανό Graham Bartram (γνωστός και ως εμπειρογνώμονας σημαιών). Το λευκό περίγραμμα υποτίθεται ότι δηλώνει την ουδετερότητα.

Σικελία

Η σημεία απεικονίζει ένα πρόσωπο που φέρει τρία πόδια στο σχήμα triskelion που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν τις τρεις γωνιές του νησιού.

Εμιράτο Βόρειου Καυκάσου

Μια μικρή δημοκρατία που διήρκεσε για μόλις έξι μήνες κατά τη διάρκεια του ρωσικού εμφύλιου πολέμου 1917-1922. Η σημαία χαρακτηρίζεται από ένα αυτό γλυκανάλατο (και πιθανώς ακούσιο) χαμογελαστό πρόσωπο.

Νεπάλ

Είναι η μόναδική χώρα που έχει μια σημαία χωρίς τέσσερις πλευρές.

Drnis

Η μικρή κροατιακή πόλη Drnis υιοθέτησε το σύμβολο του St Roch το 2000. Σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση, ο άνδρας που απεικονίζεται, σώθηκε από έναν σκύλο που του έγλειψε τις πληγές και αυτός τον αντάμειψε προσφέροντάς του ένα καρβέλι ψωμί.

Χαβάη

Αν και δεν υπήρξε ποτέ κτήση της Βρετανίας, εντούτοις φέρει το σχεδιασμό της χώρας. Όπως αναφέρει ο θρύλος, ο βασιλιάς Kamehameha λάτρεψε το σχεδιασμό της σημαίας της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και την ενσωμάτωσε στη σημαία της Χαβάης.

Μοζαμβίκη

 
Η μοναδική σημαία χώρας που απεικονίζονται σύγχρονα όπλα, το AK -47 που δηλώνει την άμυνα της χώρας.