Αυτόματα στο TAXISnet η αλλαγή ταυτότητας του φορολογούμενου

Μια νέα διαδικασία ενημέρωσης των μητρώων των φορολογουμένων εγκαινίασε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ.

 

Οπως ανακοίνωσε η ΓΓΔΕ με τη διαδικασία ενημέρωσης των αστυνομικών ταυτοτήτων στο μητρώο φορολογουμένων εξαλείφεται η υποχρέωση των πολιτών για επίσκεψη στη ΔΟΥ μετά την αλλαγή ταυτότητας. Ωστόσο επισημαίνεται ότι οι φορολογούμενοι που αλλάζουν την ταυτότητά τους, καλούνται να ελέγχουν στο TAXISnet τα στοιχεία μητρώου τους.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έχει ως εξής:

«Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) ενημερώνει ότι, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, προχώρησε σε ενημέρωση των ταυτοτήτων στο μητρώο φορολογουμένων της.

» Η νέα διαδικασία, που θα ενεργοποιείται τακτικά, μειώνει το γραφειοκρατικό κόστος αφού εξαλείφει την υποχρέωση για επίσκεψη στην ΔΟΥ για την αλλαγή της ταυτότητας.

» Οι φορολογούμενοι που αλλάζουν την ταυτότητά τους, καλούνται να ελέγχουν στο TAXISnet τα στοιχεία μητρώου τους για την ορθότητα της ταυτότητας. Σε περίπτωση σωστής αναγραφής της δεν χρειάζεται να κάνουν καμία άλλη ενέργεια.

» Η έναρξη της διαδικασίαw ενημέρωσης γίνεται στο πλαίσιο των αλλαγών των διαδικασιών της ΓΓΔΕ με στόχο την εξάλειψη της ανάγκης παρουσίας στις ΔΟΥ. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθεί έμφαση στις διαδικασίες μητρώου μετά και την ενεργοποίηση των περισσοτέρων δηλώσεων και πληρωμών μέσω της διαδικτυακής οδού. 

» Υπενθυμίζουμε ότι με τις έως τώρα αλλαγές στις δηλώσεις, το 2013 το 97% όλων των δηλώσεων έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά και η συντριπτική πλειοψηφία των πληρωμών γίνεται ήδη μέσω Τραπεζών και ΕΛΤΑ.

» Η ΓΓΔΕ θα συνεχίσει, με έμφαση στην βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη, στην αύξηση της αποτελεσματικότητας και στην απλοποίηση των διαδικασιών».