Αιματηρή συμπλοκή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Επίθεση σε φοιτητές έκανε χθες το βράδυ ομάδα 20 κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας,ενώ παράλληλα προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στις υποδομές του Πανεπιστημίου. 

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 10:30μμ, οι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στον ισόγειο χώρο του ιδρύματος κρατώντας σιδηρολοστούς και ρόπαλα, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, χτυπούσαν αδιακρίτως όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Το περιστατικό διήρκησε λίγα μόλις λεπτά, ωστόσο αρκούσαν για να τραυματιστούν αρκετοί φοιτητές και να προκληθούν υλικές ζημιές.

Δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που τραυματίστηκαν ύστερα από την επίθεση, νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης εκτός κινδύνου. Ελαφρύτερα τραυματίστηκαν ακόμη δύο φοιτητές, που διακομίστηκαν και αυτοί σε νοσοκομείο αλλά μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησαν, σύμφωνα με την εφημερίδα Εθνος.

Οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καταδικάζουν κάθε μορφή βίας. «Είναι περισσότερο από λυπηρό το γεγονός, το 2014 να υπάρχει τέτοια ωμή βία εντός των πανεπιστημίων- που αποτελούν κέντρα παιδείας, ήθους και πολιτισμού- η οποία να μην έχει καν πραγματική αιτία. Οι τέσσερις φοιτητές που χτυπήθηκαν δεν είχαν καμία σχέση με συμπλοκές, διενέξεις ή αντιπαραθέσεις» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρύτανης του ΠΑ.ΜΑΚ., Χάρρυ Παπαπανάγος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών του πανεπιστημίου, Νίκο Μυριούνη, ο οποίος υπήρξε μάρτυρας του επεισοδίου και μίλησε στο Εθνος, η χθεσινή μέρα δεν είχε τίποτα το ασυνήθιστο, ούτε διεξαγόταν στους χώρους του πανεπιστημίου κάποιο πάρτι φοιτητικής παράταξης.

Το περιστατικό, όπως είπε, σημειώθηκε γύρω στις 10.30 το βράδυ και αφορμή φαίνεται να στάθηκε λεκτική αντιπαράθεση που είχε νωρίτερα ο ίδιος «με κοπέλα που φαινόταν να ανήκει στον αντεξουσιαστικό χώρο», όταν την εμπόδισε να σκίσει αφίσες παράταξης, που είχαν αναρτηθεί μέσα στο πανεπιστήμιο. Ύστερα από περίπου 40 λεπτά και κατόπιν απειλών προς τον πρόεδρο του Συλλόγου, γύρω στα 20 άτομα, με κουκούλες και κράνη, φέροντας σιδερογροθιές και λοστούς εισήλθαν στο πανεπιστήμιο και κατευθύνθηκαν σε αποθηκευτικό χώρο, όπου τέσσερις φοιτητές ετοίμαζαν υλικό για εκδήλωση που πρόκειται να γίνει την Τρίτη.

Για την υπόθεση διεξάγεται έρευνα από την Αστυνομία.