Αίθριος καιρός με καταιγίδες στα βόρεια

Μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια και βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, είναι το σκηνικό του καιρού για την Παρασκευή, ενώ αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός το Σάββατο, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ.

 

Αναλυτικά, σε Μακεδονία και Θράκη, θα έχουμε λίγες νεφώσεις αρχικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στα ανατολικά παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου.

 

Για αύριο Σάββατο ο καιρός προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος.

Βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις και τις απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν παροδικοί όμβροι στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.