Αίθριος ο καιρός σε όλη την χώρα

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στην χώρα σήμερα Πέμπτη 15/1. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 5 τοπικά 6 μποφόρ. Παγετός θα σημειωθεί το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

 

Στην Αττική γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 (μείον 1 ) έως 11 βαθμούς Κελσίου. 

 

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη  και μόνο τις πρωινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 (μείον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και στη Θράκη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός παρουσιάζεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παρουσιάζονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, στα Δωδεκάνησα  αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας μέχρι το μεσημέρι. Βελτίωση από το βράδυ. Ο άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Παρασκευή 16/1

 

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Παρασκευή και μόνο τις πρωινές ώρες προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα νότια. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.