Άκαρπη η συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου

Δεν έδωσε κάποιο αποτέλεσμα, όπως προκύπτει από την ενημέρωση και των δύο πλευρών η συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου.

 

Από την πλευρά του κ. Παπανδρέου, έγινε γνωστό ότι στη συνάντηση έγινε συζήτηση για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αλλά σε ότι αφορά στα ζητήματα της παράταξης και του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρωθυπουργός, εμμένει στις θέσεις που είχε διατυπώσει στην επιστολή του προς τον κ. Βενιζέλο και θεωρεί ότι επί των θέσεων που διατύπωσε δεν πήρε καμία ουσιαστική απάντηση.

 

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα: «Ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως είναι ήδη γνωστό, έχει καταθέσει τις απόψεις του και τις θέσεις του και για την πορεία της χώρας και για την πορεία του Κινήματος, που παραμένουν σε ισχύ και είναι αναγκαίες. Προτάσεις, που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της προϊούσας διάλυσης που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ και παράλληλα, της αναγέννησης και ανασυγκρότησής του. Επ´ αυτών δεν υπήρξε ουσιαστική απάντηση».

 

Ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους» (ρεπορτάζ: Φώφη Γιωτάκη), την «επόμενη ώρα» της τρίτης και τελικής ψηφοφορίας την 29η Δεκέμβρη, που ως φαίνεται δεν πρόκειται να εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άρα θα ακολουθήσει η διάλυση της Βουλής, σχεδιάζει να ανακοινώσει εκτός απροόπτου την ίδρυση νέου κόμματος.

 

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επιμένουν στη λογική ότι «ο Παπανδρέου είναι επίμονος αλλά και απρόβλεπτος» κι ότι οι «προαναγγελίες» ενίοτε διαψεύδονται από τα γεγονότα, ωστόσο έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι άνθρωποι από όλες τις γενιές, με εμπειρία ή απειροελάχιστα (μέχρι τώρα, «ένσημα») στην πολιτική, έχουν ήδη αρχίσει και «οργώνουν» για τη δυνατότητα εκλογής τους στις διάφορες εκλογικές περιφέρειες.

 

Το σίγουρο είναι ότι στελέχη πολύ κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου γνωρίζουν ότι δεν είναι μακριά η οριστική σύγκρουση με τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και προετοιμάζονται σχετικά για την εκλογική αναμέτρηση της κρίσιμης 25ης Γενάρη.