Ακραίος ισλαμιστής ο δράστης της επίθεσης στη Νέα Υόρκη

Ο άνδρας που επιτέθηκε με τσεκούρι την Πέμπτη σε τέσσερις αστυνομικούς στη Νέα Υόρκη είχε ασπαστεί το Ισλάμ, ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης.

 

“Πιστεύουμε ότι έδρασε μόνος. Είχε ριζοσπαστικοποιηθεί”, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας, Μπιλ Μπράτον, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

 

Σύμφωνα με τον Μπράτον, πρόθεση του 32χρονου Ζάλε Τόμσον ήταν προφανώς να διαπράξει “μια τρομοκρατική ενέργεια” όταν εξαπέλυσε επίθεση στους τέσσερις αστυνομικούς στο Κουίνς, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον έναν από αυτούς σοβαρά στο κεφάλι και πιο ελαφρά έναν δεύτερο στο χέρι. Οι δύο συνάδελφοί τους άνοιξαν πυρ εναντίον του και τον σκότωσαν.

 

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής της αστυνομίας έκανε έκκληση στο κοινό ζητώντας από όποιον έχει πληροφορίες για την υπόθεση να επικοινωνήσει με τις αρχές.

 

Ο Τόμσον είχε αποστρατευτεί το 2003, ανέφερε από την πλευρά του ο Ρόμπερτ Μπόις, ο αξιωματικός που έχει αναλάβει την έρευνα. Το 2003 και το 2004 είχε συλληφθεί έξι φορές στην Καλιφόρνια για διάφορους λόγους. Ασπάστηκε το Ισλάμ πριν από περίπου δύο χρόνια.