Αλ Κάιντα Υεμένης: Στρατολογήσαμε «ήρωες» για την επίθεση στο Charlie Hebdo

Μέσω βίντεο που ανέβηκε σήμερα στο διαδίκτυο, η Αλ-Κάιντα στην Υεμένη αναλαμβάνει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας «Charlie Hebdo» στο Παρίσι που στοίχισε την ζωή σε 12 ανθρώπους και σημειώνει ότι τα χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν μετά από διαταγή του επικεφαλής της οργάνωσης, Αιμάν αλ Ζαουαχίρι, «διάδοχο» του Οσάμα Μπιν Λάντεν, «ως πράξη εκδίκησης για την προσβολή του Μωάμεθ».

 

Οι επιθέσεις ανατέθηκαν στους δυο τζιχαντιστές, αναφέρεται στο βίντεο και αποτελούσαν «εκδίκηση για την προσβολή του Προφήτη Μωάμεθ».

 

«Όσο για το ευλογημένο Τάγμα του Παρισιού, εμείς, η Οργάνωση της Αλ Κάιντα της Τζιχάντ στην Αραβική Χερσόνησο, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για αυτή την επιχείρηση ως εκδίκηση για τον Αγγελιοφόρο του Αλλάχ» λέει στο βίντεο, ο επικεφαλής της πτέρυγας στην Υεμένη, Νάσερ μπιν Αλί αλ Ανσί και προσθέτει προκλητικά:

 

«Στρατολογήθηκαν ήρωες και έδρασαν…προς μεγάλη ικανοποίηση των μουσουλμάνων».

 

Στο βίντεο που έχει διάρκεια 11 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα έχουν ενσωματωθεί πλάνα και φωτογραφίες, μεταξύ των οποίων και από την ιστορική πορεία στη μνήμη των θυμάτων και υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Παρίσι, αλλά και από την διαφυγή των τζιχαντιστών, των αδερφών Κουασί, μετά την επίθεση στα γραφεία της «Charlie Hebdo» την περασμένη Τετάρτη, κατά την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι. Ανάμεσα τα θύματα ήταν και δύο αστυνομικοί.

 

Η Αλ-Κάιντα στην Υεμένη έχει απειλήσει την Γαλλία και με νέες επιθέσεις.

Νέο βίντεο των τζιχαντιστών

Εν τω μεταξύ οι γαλλικές αρχές έδωσαν στην δημοσιότητα και νέο βίντεο από τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία της «Charlie Hebdo».

 

Στα πλάνα φαίνονται οι δύο δράστες, τα αδέλια Σαΐντ και Σερίφ Κουασί, μπροστά από τα γραφεία του περιοδικού, λίγα λεπτά αφότου έχουν εκτελέσει τους 10 εργαζόμενους και τους δύο αστυνομικούς να πανηγυρίζουν.

 

Ο ένας από τους δύο φαίνεται να φωνάζει «σκοτώσαμε την Charlie Hebdo» και κάποια ισλαμιστικά συνθήματα. Αφήνει μάλιστα το καλάσνικοφ πάνω στο αυτοκίνητο, ενώ ο άλλος δράστης τον βοηθά να φορέσει καλύτερα το αλεξίσφαιρο γιλέκο του.

 

Στη συνέχεια και οι δύο μπαίνουν στο αυτοκίνητο και ξεκινούν, ωστόσο λίγα μέτρα από το σημείο έρχονται αντιμέτωποι με ένα περιπολικό της αστυνομίας. Χωρίς να διστάσουν ούτε λεπτό, βγαίνουν και οι δύο από το αυτοκίνητο και αρχίζουν να πυροβολούν προς το περιπολικό, το οποίο κάνει γρήγορα όπισθεν.

 

Οι τζιχαντιστές μπαίνουν και πάλι στο μαύρο αυτοκίνητο και διαφεύγουν.