Αλ. Τσίπρας: Η Αλεξανδρούπολη θα γίνει ισχυρός διαμετακομιστικός και ενεργειακός κόμβος

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ PASBANTIS PANAGIOTIS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ PASBANTIS PANAGIOTIS

«Η Αλεξανδρούπολη μπορεί να γίνει ένας ισχυρός διαμετακομιστικός και ενεργειακός κόμβος, όχι μόνο για τη βόρεια Ελλάδα, αλλά για την ευρύτερη περιοχή της βαλκανικής», τόνισε ο πρωθυπουργός από την Αλεξανδρούπολη, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Θράκη.

«Ξεκινάω την περιοδεία μου στη Θράκη, από την Αλεξανδρούπολη, πρώτη πόλη της Ε.Ε. στα ανατολικά της σύνορα» είπε ο Πρωθυπουργός. Αναφερόμενος στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι παρά την κρίση που διέρχεται η χώρα τα τελευταία χρόνια, ο λιμένας αναπτύσσεται με εξωστρέφεια, με το βλέμμα στραμμένο στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, στον Εύξεινο Πόντο και στην ανατολική Μεσόγειο.

«Παρά το γεγονός ότι η χώρα περνάει μία περιπέτεια τα τελευταία χρόνια το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης άντεξε», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση τον τελευταίο ενάμιση χρόνο κατάφερε να εξασφαλίσει «και το τελευταίο ευρώ» από τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά προγράμματα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες υποδομές.

Ο Πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά και στα ενεργειακά έργα στην περιοχή, που, όπως τόνισε, θα τονώσουν την απασχόληση και θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή δυναμική της Θράκης.

«Η Αλεξανδρούπολη και ολόκληρη η Θράκη αποκτούν κυρίαρχο ρόλο στην υλοποίηση μεγάλων ενεργειακών έργων που υπερβαίνουν τα σύνορά μας και αλλάζουν τον ενεργειακό χάρτη στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης», επισήμανε, αναφερόμενος στον αγωγό TAP, στον αγωγό IGB και στον σχεδιασμό για τη δημιουργία πλωτού σταθμού υποδοχής και αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG.