Αλλάζει ο τρόπος βαθμολόγησης στο Λύκειο

Για άμεση αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της βαθμολογίας στο Λύκειο έκανε λόγο ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

 

“Η τράπεζα θεμάτων δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μια σειρά από θέματα, τα οποία εξετάζονται οι μαθητές. Αντί να μπαίνουν από τον εκπαιδευτικό που κάνει το μάθημα, μπαίνει από μια κεντρική τράπεζα που έχει κάνει το υπουργείο. Πόσο επηρέασε αυτό τη βαθμολογία; Έχω μια εκτίμηση από μια δειγματοληπτική έρευνα που έχουμε κάνει εδώ, πως μάλλον δεν επηρεάζει πολύ.  Απ’ ότι φαίνεται και απ’ ότι θα δείξει αύριο, θα είμαστε στα ίδια ποσοστά επιτυχιών με πέρσι. Η τράπεζα θεμάτων δεν επηρεάζει αυτή τη χαμηλή βαθμολογία των μαθητών.  Αυτό που δημιουργεί ένα πρόβλημα, του οποίου το μέγεθος θα το εντοπίσουμε αύριο, είναι ο τρόπος με τον οποίο εξάγεται η βαθμολογία. Υπάρχει σκέψη να αλλάξει, να βελτιωθεί ο τρόπος..” τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας μιλώντας στο Βήμα Fm.

 

“Ο τρόπος υπολογισμού της βαθμολογίας θα αλλάξει και μάλιστα άμεσα.  Μιλάμε και για τα φετινά παιδιά, αυτά είναι που δοκιμάστηκαν πρώτη φορά σε αυτό το σύστημα. Δεν αλλάζουμε την βαθμολογία, τον υπολογισμό θα αλλάξουμε. Προφανώς θα πρέπει να ισχύσει για τα παιδιά τα φετινά, αυτά έχουν υποστεί αυτά υφίστανται”, τόνισε, συνεχίζοντας:

“Οποιαδήποτε απόφαση παρθεί και θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδος ή το αργότερο τη Δευτέρα, για να ξέρουν όλοι το τι συμβαίνει θα είναι σε βάση, η οποία θα ενσωματωθεί στο νόμο και θα ισχύει όσο ισχύει ο νόμος. Στόχος μας είναι να έρθει στη Βουλή μέχρι τη Δευτέρα για να κλείσει το θέμα. Οτιδήποτε συμβεί θα συμβεί και για τους τωρινούς μαθητές Α’ Λυκείου. Για την τράπεζα θεμάτων είναι κάτι που δεν θα καταργηθεί, θα βελτιωθεί ως θεσμός”.

 

“Αυτό που σίγουρα δεν πρόκειται να αλλάξει είναι ο νόμος. Δεν μπορεί να περνούν όλοι από την Α’ Λυκείου μέχρι να τελειώσουν χωρίς να αξιολογούνται και χωρίς να εξετάζονται σωστά” κατέληξε ο κ. Δερμεντζόπουλος.