Αλλάζει ο τρόπος χορήγησης των επιδομάτων -«Κόβεται» το οικογενειακό όταν το παιδί σταματάει το σχολείο

Αλλαγές στη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων από την αρχή της νέας χρονιάς ετοιμάζει η κυβέρνηση με την ενοποίηση επτά επιδομάτων που δίνονται στις οικογένειες με παιδιά από τα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας.

 

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας κ. Κεγκέρογλου πρόθεση είναι η απόδοση αυτών των επιδομάτων με μια μόνο αίτηση καθώς και η ενιαία απόδοση του συνόλου των επιδομάτων. «Θέλουμε να συνδέσουμε τα επιδόματα που χορηγούνται στα παιδιά που είναι στην υποχρεωτική εκπαίδευση με την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής» δήλωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

 

Ο υπουργός Παιδείας με τη σειρά του υποστήριξε ότι μέσα από την υπέρβαση της γραφειοκρατίας που πρότεινε το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι θα υπάρξει μικρότερη σχολική διαρροή.

 

«Η ενοποίηση των επιδομάτων, η οικονομική τακτοποίηση της είσπραξής τους και το τελικό ποσό, όταν καταβάλλεται όλο μαζί, θα δώσει τη δυνατότητα στις οικογένειες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και με αυτόν τον τρόπο ελπίζουμε να μειώσουμε τη σχολική διαρροή. Δεν είναι φυσικά η επιδοματική πολιτική η μόνη πολιτική εναντίον της σχολικής διαρροής αλλά οπωσδήποτε τα χρήματα είναι βασική προϋπόθεση για να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο» υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας.

 

Επίσης γίνεται απλός ο τρόπος χορήγησης καθώς θα απαιτείται μόνο μια απλή ηλεκτρονική αίτηση.

 

Ποια είναι τα επιδόματα που χορηγούνται

 

Επίδομα τέκνων: 40 ευρώ ανά παιδί
Επίδομα τρίτεκνων – πολύτεκνων: 500 ευρώ από το 3ο παιδί και πάνω
Ενίσχυση οικογενειών με χαμηλό εισόδημα για παιδιά που φοιτούν στο σχολείο: 300 ευρώ
Επίδομα απροστάτευτου παιδιού: 44 ευρώ το μήνα για εισόδημα κάτω από 3.000 ευρώ
Επίδομα παιδιού μονογονεϊκης οικογένειας: από 14 ως 25 ευρώ το μήνα
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: 1.000 ευρώ
Παροχή μητρότητας σε ανασφάλιστες μητέρες: 440 ευρώ εφάπαξ