Αλλάζουν τα φώτα στη Θεσσαλονίκη

Τα φώτα στους δρόμους αλλάζει ο Δήμος θεσσαλονίκης. Προχωρά στον εκσυγχρονισμό ίου δικτύου φωτισμού σε βασικούς οδικούς άξονες και πάρκα, αντικαθιστώντας τα παλαιά φωτιστικά με led.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος θεσσαλονίκης πρόκειται να υποβάλει πρόταση για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας «Jessica» με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, που αφορά τον εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού, προϋπολογισμού 5.800.000 ευρώ.

Στην εισήγηση της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Εργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας αναφέρεται ότι με τον εκσυγχρονισμό των φωτιστικών θα βελτιωθεί ο φωτισμός στους δημόσιους χώρους και θα εξοικονομηθούν χρήματα.

 

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος, προβλέπεται η κατασκευή νέου έργου φωτισμού από τον Λευκό Πύργο έως το Μέγαρο Μουσικής θεσσαλονίκης (συμπεριλαμβανομένων των ανατολικών πάρκων της παραλιακής λεωφόρου), σης καθέτους 3ης Σεπτεμβρίου, Π. Μελά και σιην οδό Διοικητηρίου. Σε αυιές τις περιοχές θα τοποθετηθούν 380 ιστοί και φωτιστικά οδών και 145 ιστοί και φωτιστικά πάρκων.

 

Ολα τα φωτιστικά θα είναι led, μεγάλης διάρκειας ζωής και χαμηλής κατανάλωσης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και αντικατάσταση 2.050 παλαιών φωτιστικών με σύγχρονα φωτιστικά led σε οδούς που βρίσκονται σε όλο τον Δήμο θεσσαλονίκης.